Afbeelding

Duitse Gartenschau krijgt Boxmeers tintje

Kunst en cultuur 87 keer gelezen
BOXMEER - In de Zuid-Duitse stad Sigmaringen, met wie Boxmeer in het kader van de jumelage nauwe banden onderhoudt, gaat 11 mei de Gartenschau van start. Op deze ‘soort van Floriade’ heeft Boxmeer een eigen tuin. En op zaterdag 24 en zondag 25 augustus is er zelfs een Boxmeers Weekend.

[image=242976]

"In het kader van tien jaar jumelage hebben we in 2011 Maasheggen gepland in een stuk park aan de Donau", vertelt wethouder Jos de Graaf (CDA). "Op die plek is nu een Boxmeerse tuin aangelegd met een blauw pad, symbool voor de Maas, en stukken gras (weilanden) die worden onderbroken door kleine stukjes Maasheggen. Op die locatie wordt ook nog een Máxima-boom van de Boomfeestdag 2012 in Oeffelt gepland. We gaan de tuin ook gebruiken om tijdens de Gartenschau (11 mei tot en met 15 september, www.sigmaringen2013.de) de gemeente Boxmeer en het Land van Cuijk qua toerisme te promoten."

Boxmeers Weekend
Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt in Sigmaringen een ‘Boxmeers Weekend’ plaats. De Graaf: "Zo’n dertig artiesten en muzikanten uit de gemeente Boxmeer zullen dan daar gaan optreden."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant