Afbeelding

Groeten uit Den Haag

Opmerkelijk 50 keer gelezen
"Van Veen..." "Zo waarlijk helpe mij God almachtig!" Met die woorden mocht ik in de Nieuwe Kerk op bescheiden wijze bijdragen aan de inhuldiging van onze nieuwe koning en koningin. Door trouw te zweren aan de koning en het koninkrijk sloot de Staten Generaal het formele gedeelte van de troonswisseling af. Ik weet niet hoe u het hebt ervaren, maar voor mij en mijn vrouw was het een onvergetelijke en fantastische dag. Meer dan zeven miljoen Nederlanders keken op een of andere manier rechtstreeks met ons mee. Gezien mijn exploderende telefoon volgden ook veel mensen uit Cuijk en omgeving de uitzending.

[image=228193]

Ik heb in de kerk echt een aantal kippenvelmomenten beleefd. De sfeer, de enorme hoeveelheid bloemen, het Wilhelmus - nu een keer niet in een voetbalstadion - de prinsesjes, Beatrix en het moment dat ik zelf mocht gaan staan. Maar vooral het driewerf hoera voor de nieuwe koning en het gejuich dat buiten op de Dam losbarstte en binnen goed hoorbaar was, waren schitterend. Net zo schitterend als de tiara van Maxima en haar jurk.

Helaas was er door alle protocollen geen mogelijkheid om de andere Cuijkse gast, Reyhan Conka, de hand te schudden. Ik hoop dat ik dat alsnog in juni kan doen wanneer de koning en koningin een bezoek brengen aan Brabant. Dan kunnen we samen herinneringen ophalen aan een onvergetelijke dag. Een dag die werd afgesloten met een souper: een diner met het koningspaar en de (koninklijke) gasten. Na de mooie toespraak van Mark Rutte en zijn dankwoorden werd er nog tot in de late uurtjes gefeest. En laat het koninklijk protocol nu net zeggen dat ik daarvan geen verslag mag doen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant