Afbeelding

'Ridder van Venray' komt naar Overloon

Kunst en cultuur 65 keer gelezen
OVERLOON - Het Oorlogsmuseum in Overloon ontvangt maandag 6 mei de Brit Ken Mayhew. Hij is één van de laatste zes dragers van de Militaire Willemsorde die nog in leven zijn.

De Militaire Willemsorde is de hoogste militaire onderscheiding die in Nederland wordt uitgereikt. De ridderorde werd aan Mayhew in 1946 verleend voor bewezen moed tijdens de gevechten bij de bevrijding van Venray in oktober 1944. In de strijd nam hij de leiding over toen andere bevelvoerders sneuvelden of gewond raakten. Zelf raakte hij ook gewond, maar na een korte opname in een veldhospitaal zorgde hij ervoor zo snel mogelijk weer terug bij zijn manschappen te komen.

[image=244007]

Mayhew is nu 96 en nog steeds gezond, al leefde men in Nederland in de veronderstelling dat hij was gestorven. Want na verschillende verhuizingen in Engeland had men geen contact meer met hem gehad. Men nam dus aan dat hij overleden was, totdat hij enkele jaren geleden aanwezig was bij een herdenkingsceremonie in Venray waar hij zijn onderscheiding droeg. Dat viel enkele mensen op en zo kwam hij weer in beeld bij de Nederlandse overheid. Hij bezoekt het museum in Overloon samen met zijn echtgenote, met wie hij in Nederland is ter gelegenheid van 4 en 5 mei.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant