Afbeelding

Muziekpark wint Boxmeerse cultuurprijs

Kunst en cultuur 62 keer gelezen
BOXMEER - Stichting Muziekpark heeft gisteren de Dr. PeelenCultuurprijs 2013 gewonnen. De organisatie van het muziekfestival kreeg de prijs donderdagmiddag in De Weijer uitgereikt door de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest en wethouder Willy Hendriks-van Haren van cultuur.

[image=244406]

De stichting verdient de prijs volgens de jury 'omdat zij een divers programma van pop en dance aanbiedt waarmee vele doelgroepen worden bereikt. Daarnaast zet deze stichting Boxmeer op muzikaal gebied op de culturele kaart. De twee andere genomineerden, Openluchttheater Victoriaklef Overloon en mevrouw Monique van der Zanden, ontvingen een oorkonde'.
De uitreiking van de negende Dr. PeelenCultuurprijs vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Weijer. Na de presentaties van de genomineerden maakte wethouder Hendriks-van Haren bekend dat Stichting Muziekpark de winnaar is van de Dr. PeelenCultuurprijs 2013.

Juryoordeel
"De prijs is naar Stichting Muziekpark gegaan omdat zij dans en muziek weer nieuw leven ingeblazen heeft. Het begon met het ‘Feestje aan de Gracht’ en ‘Volt-Rocks-out’. Inmiddels is dit samengevoegd tot een groot popevenement. Het muziekpark wordt geleid door een groep vrijwilligers in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Men trekt vele popmuzikanten van binnen en buiten Boxmeer aan en zet Boxmeer op muzikaal gebied op de kaart. Muziekpark heeft intussen een reputatie opgebouwd onder een grote schare bezoekers van alle leeftijden", aldus het verdict van de jury.

Prijs
De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Dr. Peelen, vervaardigd door de in februari overleden kunstenaar Sias Fanoembi, én een geldbedrag van 500 euro. Tijdens de uitreiking was er ook een moment van aandacht voor kunstenaar Sias Fanoembi.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant