Afbeelding

Openstelling Kasteel Henkenshage

Kunst en cultuur 88 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Ook dit jaar wordt op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, weer de Dag van het Kasteel gehouden. Op ruim vijftig locaties in het land zullen de poorten van kastelen, historische buitenplaatsen en kasteeltuinen geopend worden.

[image=239474]

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is de poort open van kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. In het kasteel is de unieke verzameling schilderijen, documenten, ordetekens, de grote stamboom en andere wapenschilden en het bijzonder fraaie transcript van de adelbrief van de adellijke familie de Girard de Mielet van Coehoorn ondergebracht. Gedurende de openstelling wordt vrijwel continu toelichting gegeven over de geschiedenis van het kasteel, zijn meest kleurrijke bewoners en de expositie. Voor meer informatie www.kastelen.nl.

Wekelijks
Vanaf zondag 2 juni is het kasteel en museum Henkenshage in Sint-Oedenrode weer wekelijks open voor bezoekers. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kan men vertoeven op het terras op de binnenplaats of bij minder fraai weer in het cafégedeelte van het koetshuis van het kasteel onder het genot van een kopje koffie. Gedurende de zomermaanden is er iedere zondag rond 12.30 uur een rondleiding door het kasteel. De entree bedraagt 3,50 euro per persoon inclusief een consumptie. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant