Afbeelding

Kunstproject Down's Upside zoekt nog sponsors

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
MILL – ‘Ontdek Mill’ is een groots opgezet toeristisch recreatief platform met als doel het hele aanbod op dit gebied te versterken en de gemeente te promoten. Eén van de zes projecten is Down’s Upside, met aandacht voor mensen met een beperking.

[image=244735]

Down’s Upside, geïnitieerd door het fonds verstandelijk gehandicapten, gaat de hele maand juni in Mill activiteiten ontwikkelen met, voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

‘Onder indruk’
Eén van de initiatiefnemers is Henk Ermers. “Ik zag elders de foto-expositie en was gelijk helemaal onder de indruk. Daarom heb ik contact opgenomen met Sandra Reusen (projectcoördinator ‘Ontdek Mill’, red.) en zo zijn we hieraan begonnen.” Naast de prachtige portretten die een maand buiten komen te hangen, zijn er tal van activiteiten. “We beginnen op zondag 2 juni met een kerkviering”, aldus Sandra, “met daarna een ludieke opening met onder andere straattheater.”
Maar er is nog veel meer: zo zijn er onder meer diverse voorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill, een regionale dansavond voor mensen met een beperking, een vossenjacht, een informatieprogramma voor scholen en een binnenexpositie. Henk aanvullend: “Vijf fotografen gaan hiervoor foto’s maken van kinderen in onze regio met een beperking. Men kan zich hiervoor nog opgeven.”

Bekostiging
Al verschillende sponsors meldden zich, maar er is nog meer geld nodig om alles te kunnen bekostigen. Dit kan door eenmalig 25,00 euro over te maken op bankrekeningnummer 33.04.56.652 t.n.v. Ontdekmill onder vermelding van Club-van-Ups. Sponsors uit het bedrijfsleven kunnen zich melden bij Sandra Reusen per e-mail: sandra@
reusenproject-n.nl. “Het is een geweldig project en ze krijgen er echt iets voor terug.”
Meer informatie over het kunstproject Down’s Upside via de website www.ontdekmill.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant