Afbeelding

Langenboms Buuten trekt 1500 bezoekers

Kunst en cultuur 44 keer gelezen
LANGENBOOM - De derde editie van Langenboms Buuten, die afgelopen zondag plaatsvond, was een nog groter succes dan voorgaande edities. Vorig jaar trok de buitenbeurs in Langenboom 1100 bezoekers, nu stonden er ruim 1500 op de teller. Mede door een heerlijke zonnige dag was de aanloop groot.

[image=245371]

Op de buitenbeurs Langenboms Buuten presenteerde hobbyisten, organisaties, ondernemers en verenigingen uit de regio zich. Kinderen konden zich uitleven met de skelter, op het springkussen of deelnemen aan de speciale kinderactiviteiten. Het geheel werd opgeluisterd door een optredens van Muziekvereniging Amicitia en Koor Los Zand. De afsluiting wordt verzorgd door Countryband Saints Sinners. De speciaal voor de (country)dansers aangelegde dansvloer werd goed gebruikt.

Ooievaarsnest
Tijdens Langenboms Buuten 2013 werd ook het 25-jarige bestaan van De Hinde gevierd. In 1988 opende De Hinde haar poorten. Eerst was het een kinderboerderij, vervolgens een dierenpark en nu is het een landschapspark met groepsvermaak voor groot en klein. Vanwege het jubileum ontvingen de ondernemers Jo, Nelly en Femke Kuppen een origineel cadeau: een ooievaarsnest. Op een gerooide boomstam van 10 meter hebben verschillende leden van Buurtvereniging Ons Streven een nest gebouwd. Hopelijk is het nest aantrekkelijk genoeg voor een ooievaarspaar om zich te nesten in het mooie Langenboom.

‘Ons Plattelandsrondje’
In het Pinksterweekend werd ook OnsPlattelandsRondje georganiseerd; een rondje door het Land van Cuijk waarbij men onderweg leuke activiteiten kon doen bij de deelnemende plattelandsbedrijven. De Hinde is lid van OnsPlattelandsRondje en was dus een veel bezochte pauzeplaats.

Kerst
De vierde editie van Langenboms Buuten vindt over een half jaar plaats, namelijk op zaterdag 7 december. Vanwege de feestdagen staat deze editie geheel in het teken van de Kerst. Hoewel de datum nog ver in de toekomst ligt, kunnen hobbyisten, ondernemers en organisaties zich nu al aanmelden. Meer informatie over Langenboms Buuten op www.langenbomsbuuten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant