Afbeelding

'Teun, je bent een kanjer'

Opmerkelijk 354 keer gelezen
MOOK – De vijfjarige Teun Vos uit Mook werd woensdagmiddag vereerd met een niet alledaags bezoek. Burgemeester Willem Gradisen kwam hem thuis op de Startshoeve belonen voor de heldendaad, die hij op zaterdag 20 april verrichtte. Teun zag namelijk als enige dat een parachutist uit het Gelderse Haaren enkele honderden meters verderop crashte in een weiland.

[image=245459]

Door verkeerde thermiek klapte diens parachute in en raakte de man in van een meter of acht boven de grond een vrije val. Teun, die op dat moment buiten speelde zag het gebeuren en alarmeerde direct opa. Omdat deze zijn kleinzoon niet wilde geloven, toog Teun naar vader Rob. “Teun kwam zeggen dat hij een parachutist op de grond had zien vallen waarop ik antwoordde dat die dat meestal doen’, Rob Vos. Teun gaf niet op en vertelde zijn verhaal voor de derde maal. Geert-Jan van Stippent, die op de Startshoeve aanwezig was besloot te gaan kijken bij het zeil dat een eind verderop in de wei lag. “Toen we dichterbij kwamen zagen we dat er inderdaad een parachutist gewond in de wei lag”, zegt Rob Vos. “Geert-Jan heeft toen meteen 112 gebeld en vervolgens hebben we de parachute losgemaakt. De man, van wie we overigens niks meer gehoord hebben, was bang dat hulpverleners de lijnen zouden doorsnijden. En het was zijn eerste sprong met deze nieuwe parachute.” De hulpverleners constateerden dat de parachutist een pols gebroken had.

[image=245460]

Teun, die van de ambulancebroeders een knuffelbeer kreeg, werd woensdagmiddag beloond door burgemeester Gradisen. “Je bent een held, jongen. En daarom verdien je een medaille. Ik ben er jaloers op. En op deze oorkonde staat ook dat je een kanjer bent.” De jonge held nam zijn presentjes dankbaar in ontvangst. “Ik neem deze morgen mee naar school en laat ze aan iedereen zien.”

[image=245461]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant