Afbeelding

Kermes: een goede Turkse traditie in Cuijk

Kunst en cultuur 62 keer gelezen
CUIJK - Het begint inmiddels een goede traditie te worden, de Turkse Kermes in en nabij de moskee aan de Galberg in Cuijk. De Kermes beleeft zondag 2 juni alweer de vierde editie.

[image=245770]

“De Kermes is bedoeld om de Turkse cultuur onder een breed publiek bekend te maken en voor jongeren van Turkse komaf om kennis te maken met hun eigen cultuur”, vertelt mede-organisator Zeki Pektas. “Het programma is zeer compleet.” Esma Kaya haakt in: “Voor de jeugd zijn er volop kinderactiviteiten. Voor 3,00 euro krijgen kinderen een deelname kaart en voor iedereen is er een leuke prijs. Ook is er een springkussen en kinderen kunnen zich ook laten schminken” Pektas: “En mensen kunnen zich ter plekke opgeven voor leuke workshops, zoals voor de Ebru-kunst en ook zijn er diverse demonstraties en optredens.”
De Kermes vindt plaats bij de Turkse moskee aan de Galberg in Cuijk-Noord. Het gebedshuis en het naastgelegen Ahmet Yesevi Cultureel Centrum nemen een centrale plek in bij het jaarlijkse evenement. “Er is een open dag van de moskee, er zijn rondleidingen en om 13.44 uur is het middaggebed te bekijken”, legt Mehmet Sahinturk uit. “De Kermes is een echte traditie geworden. De gemeente hecht er ook veel waarde aan, want bijna het voltallige college van B en W van de gemeente Cuijk komt zondag een kijkje nemen.”
Andere activiteiten zijn een muzikaal optreden van de saz-groep, er kan op het grasveld gevolleybald worden en er zijn op de braderie tal van stands met Turkse lekkernijen die tegen een geringe vergoeding gekocht kunnen worden. Speciaal voor dames is om 13.00 uur een schoonheidssalon met informatie en demo’s.
De Kermes is zondag 2 juni van 10.00 tot 18.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant