Afbeelding

Expositie in tuin Sint-Paulusgasthuis

Kunst en cultuur 99 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Tot en met zaterdag 20 juli exposeert Hanneke Vervoort beelden van keramiek in de kruidentuin van het Sint-Paulusgasthuis, Kerkstraat 20.

[image=245822]

Hanneke vertelt over zichzelf: “ In 1990 ben ik afgestudeerd in Keramische Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Als docent beeldende vorming ben ik werkzaam geweest op verschillende scholen. Sinds 1994 werk ik als keramist. Mijn beelden zijn opgebouwd van klei. Meestal zit in het beeld ook een skelet van klei voor steun en stevigheid. Doordat de beelden in een keramiekoven op hoge temperaturen worden gebakken, kunnen ze goed buiten staan, zelfs in de vrieskou.
Mijn inspiratiebronnen zijn natuur en architectuur. In streken als Toscane, de Provence, de Luberon en Bretagne zijn mooie rotsformaties met warme aardetinten en prachtige structuren te zien. In combinatie met de menselijke bebouwing vind ik dit erg boeiend. In mijn beelden zie je dit terug, ik maak allerlei bouwerken zoals poorten, torens, tempels, kloosters, burchten en huizen.
Met verschillende kleuren klei maak ik kleiplaten met allerlei patronen en structuren. Met deze lappen en stroken klei bouw ik mijn beelden op. Soms verwerk ik ook porselein en glazuur in mijn werk. Dat geeft weer een andere uitstraling. De beelden zijn harmonieus, ondanks de drukke patronen, past alles goed bij elkaar. Al mijn beelden zijn uniek.”
Het werk van Hanneke Vervoort is te zien op de website http://www.hannekekeramiek.nl en tot en met zaterdag 20 juli in de kruidentuin van het Sint-Paulusgasthuis. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 10:00-16.00 uur, ‘s maandags gesloten.
De expositie is georganiseerd door Roois Kultuur Kontakt en Heemkundige kring De Oude Vrijheid. Meer info: Bert de Graaf 06 51 32 67 68.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant