Afbeelding

Theaterkoor Rooi excelleert

Kunst en cultuur 91 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - De nieuwe musical PerMissie, met uitvoeringen van 22 t/m 26 mei, bleek op alle fronten te voldoen aan de hoge verwachtingen. Ambitie, energie en plezier spatte vanaf het eerste nummer de zaal in. Drie uur lang prachtige muziek, zang, dans en toneel in het 'DeLaStreepen Theater' van Sint-Oedenrode.

[image=245826]

TheaterKoor Rooi bracht met PerMissie haar vierde succesvolle productie op de planken. Via een rode loper werden bezoekers uiterst gastvrij ontvangen in de tot een stijlvol theater omgebouwde sporthal De Streepen. De vele vrijwilligers die bij de monsterproductie betrokken waren gaven een extra dimensie aan de sfeer en beleving van het totaalplaatje. Tot in de kleinste details was aandacht besteed aan de aankleding van de zaal. In de ouverture van de voorstelling trok het voltallige orkest onder leiding van Joost Geevers direct de aandacht met een prachtig arrangement van de nummers 'I will follow him' en 'When you believe'. De grote groep van Theaterkoor Rooi, muzikanten, sponsoren, vrijwilligers en vele betrokkenen geloofden erin, steunden elkaar en beklommen de berg om te komen tot een unieke voorstellingshoogte. Vijf voorstellingen met vrijwel allemaal uitverkochte zalen van 540 bezoekers. Zij konden genieten van een knap staaltje muzikaliteit, uitbeeldingskracht en technische realisatie.

Broeders en zusters met een missie
In het verhaal troffen broeders, zusters en andere geloofsgroeperingen elkaar op een conferentie. Zij waren verbonden door hun liefde voor de Heer, maar ook aardse gevoelens van menselijke verlangens waren hun niet vreemd. Korte dialogen leidden naar een 24-tal Nederlandse of Engelstalige liederen die met een grote artistieke expressie werden gebracht. Daaronder veel soul- en R&B muziek. Mooi opgebouwd, gezongen en met een zeer gevarieerde choreografie uitgebeeld. Sommige liederen bezongen de liefde voor God, maar vooral ook betrof het gewone menselijke verlangens. Opzwepende nummers, afgewisseld door intieme gevoelige settings, vaak begeleid door het voltallige orkest en soms ook geheel a capella. Regelmatig wisten zangers en zangeressen te zorgen voor een kippenvelmomentje. Af en toe een kritische noot naar het kerkelijke missiewerk: “Wie zijn wij dat wij hun onze wil opleggen”. Het celibaat: “De exclusieve liefde die Vader vraagt is haast niet vol te houden”. Of: “We leerden van hen, ze leefden gewoon en ze genoten ervan”.
De choreografie liep als een geoliede machine met de nummers mee. Een mooie aanvulling waren enkele uitvoeringen met dansacts, zoals 'Roll it on the River'.
Een grappige noot werd toegevoegd door verwijzingen naar plaatselijke feitelijkheden. Zo zou Bekkers junior een interessante lezing houden en een van de broeders dronk regelmatig een glaasje Klompenbier. “Het mag gewoon hoor. Het is Roois Klompenbier!”.
Wellicht dat de verhaallijn bij het publiek niet direct overkwam. De vele (geloofs)groeperingen als Hare Krishna’s, Moslima’s en geleerden werden niet geïntroduceerd. Dit plaatste het congresgebeuren wat naar de achtergrond. Het verhaal bewoog zich voornamelijk rond de ontboezemingen van zuster Crista en pater Fernandus. Langzaam werden persoonlijke geheimen ontrafeld.

Missie volbracht
De ingewikkelde technische realisatie verdient ook alle complimenten. Het geluid was compleet uitversterkt, professioneel gemixt en een genot voor het gehoor. De lichtshow was gigantisch en dit zorgde voor een sfeervolle extra dimensie. Alle onderdelen van de musical werkten mee aan de hoge kwaliteit van de voorstelling. De musical PerMissie werd afgesloten met een medley van vele van de gezongen nummers. TheaterKoor Rooi heeft met elkaar het beste naar boven gehaald. “You raise me up” en “We are Family” zijn wat dat betreft lijfliederen voor het koor. Alle knowhow heeft voortreffelijk met elkaar samengewerkt en het is bijzonder knap dat het decor, de kleding & grime, de kaartverkoop, de zaalinrichting en bijvoorbeeld het decor allemaal in eigen beheer zijn bedacht en ontwikkeld. Missie volbracht!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant