Afbeelding

Training samenwerking bij acute bevalling

Gezondheid 118 keer gelezen
BEUGEN - Het Verloskundig Samenwerkingsverband Boxmeer e.o. (VSV) hield een unieke training in Maasziekenhuis Pantein. Daar verzamelde de VSV professionals die betrokken zijn bij een bevalling wanneer er sprake is van ‘acute verloskunde’, ofwel noodbevallingen. Maar liefst drie dagen rond het laatste mei-weekend is er intensief getraind om de handelwijze en communicatie tussen de diverse professionals verder af te stemmen.

Het unieke aan deze trainingsdagen is vooral het multidisciplinaire karakter, ofwel dat de hele keten van de verloskundige zorg in de regio Land van Cuijk / Noord-Limburg was betrokken. Van kraamverzorgende en vroedvrouw tot en met kraamverpleegkundigen, gynaecologen en ambulanceverpleegkundigen.

[image=247100]

‘Zwangere’ poppen
In verschillende ruimten van de afdeling ‘Moeder en Kind’ werden met ‘zwangere’, computergestuurde poppen levensbedreigende en dus acute bevallingen geoefend. Instructie, uitvoeren en direct evalueren. Inleidende video’s gingen als vanzelf over in praktijksituaties in het ziekenhuis, waarin verschillende deelnemers een rol kregen te vervullen. Zij die even geen rol hadden konden de verschillende fasen van de acute bevalling via webcams live volgen.
Verloskundige Imke Derikx van de Verloskundigen praktijk Boxmeer, kijkt tevreden terug op de trainingsdagen in het Maasziekenhuis: “Je krijgt veel beter inzicht in wat er bijvoorbeeld allemaal al in het ziekenhuis is geregeld, voordat de ambulance van thuis arriveert. Iedereen wordt gebeld, alle medicijnen staan klaar en zelfs het hele operatieteam.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant