Afbeelding

Kermes in Cuijk voor doodzieke Yigit (4)

Algemeen 96 keer gelezen
CUIJK - De Turkse gemeenschap in de Cuijkse wijk De Valuwe heeft de handen ineen geslagen en houdt op zondag 12 januari een speciale kermes in de aula van het Merletcollege aan de Robijnlaan in Cuijk-Noord. De opbrengsten van de kermes gaan naar de Stichting Yigit, een stichting die speciaal is opgericht om de behandeling van de zieke kleuter Yigit Koçyigit (4), die een zeldzame vorm van kinderkanker heeft, te kunnen bekostigen.

[image=266311]

“Het verhaal van de zieke Yigit is zeer ingrijpend. Om iets te kunnen betekenen, hebben we de handen ineen geslagen en besloten een speciale kermes te organiseren waarbij de gehele opbrengst van de dag zal worden geschonken aan de Stichting Yigit”, aldus de mede-organisatoren Emine Akkaya en Nevin Erturul.
Yigit ondergaat op dit moment in het Radboud-ziekenhuis een behandeling voor Neuroblastoom (een zeldzame vorm van kinderkanker, red.). Yigit zit in stadium 4 en heeft uitzaaiingen naar zijn beenmerg, Na behandeling in het Radboud wordt gehoopt op een vervolgbehanding (immunotherapie) in het kinderziekenhuis in Phiadelphia (Amerika), waardoor de overlevingskansen voor Yigit verdubbelen. Dit brengt echter veel kosten (vliegtickets, huisvesting, levensonderhoud, etc.) met zich mee. Daarom wordt er nu een speciale Kermes georganiseerd.

Kermes
Tijdens de kermes zijn hapjes uit verschillende culturen (o.a. Turkse, Marokkaanse en Indische) te verkrijgen en zijn er diverse workshops waaraan bezoekers voor slechts 5,00 euro kunnen deelnemen, zoals Ebruli (Turkse papiermarmeren), Turkse folkloredansen, Breakdancen en Cupcakes versieren voor kinderen. Voor de jeugd is er ook een springkussen en tijdens de kermes wordt ook een Powerpoint-presentatie getoond over de ziekte van Yigit.
De kermes is zondag 12 januari van 12.00 tot 18.00 uur in de aula van het Merletcollege, Robijnlaan 77, in Cuijk.
Meer informatie via www.stichtingyigit.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant