Afbeelding

Geslaagde eerste editie van De Rooise Kwis

Algemeen 130 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Het is zaterdagavond en het loopt tegen de klok van 18.00 uur. Bij De Beurs verzamelen vertegenwoordigers van 89 teams zich om de kwisvragen in ontvangst te nemen.

[image=266125]

Velen komen met de fiets, anderen met de auto. Er is geen tijd te verliezen. Chauffeurs staan met lopende motor te wachten om weer snel terug te kunnen rijden naar het eigen crisiscentrum.
Even hilariteit voor de velen die bij de zijingang van De Beurs staan te wachten. Blijkt dat men de vooringang moet hebben. Iedereen draait zich om en spoed zich naar binnen. Jammer voor diegenen die vooraan stonden, ze staan nu helemaal achteraan in de rij.
En dan slaat de klok van de Martinuskerk zes keer. Het duurde niet langer dan drie minuten of bijna iedereen had zijn tasje met kwisvragen en -opdrachten in ontvangst genomen en baande zich een weg terug naar het eigen team. Slechts een enkeling kwam een minuut of tien later nog aanzetten om de tas in ontvangst te nemen.
En toen werd het zwoegen in menig huiskamer of andere ruimte. Pittige vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue. Laptops, tablets maar ook vooral mobieltjes werden ingezet om raad te vragen bij diverse hulplijnen. Er is wat gegoogeld zaterdagavond en ook Kliknieuws werd veelvuldig geraadpleegd over actuele Rooise items. Op de tafels ook diverse naslagwerken uit het Roois verleden die onder het stof vandaan zijn gehaald en stapels kranten waarin werd gespeurd naar de juiste antwoorden.

Gemeentehuis
Om 19.00 uur stroomde de raadszaal van het gemeentehuis vol. Van ieder team kwam een afgevaardigde zich settelen in de ‘examenbankjes’ om zich te onderwerpen aan een reeks actuele Rooise vragen, gesteld door burgemeester Peter Maas. Voor wie dit jaar de Rooise media goed gevolgd heeft, waren deze vragen goed te doen. Na ruim een kwartier was het ‘examen’ voltooid en spoedden de kandidaten zich weer terug naar hun hoofdkwartier.

Rondje Rooi
In de loop van de avond werd het onrustig op de Rooise wegen. Op diverse plaatsen was het een af en aan rijden van teamleden op zoek naar antwoorden. In Boskant aan het Ritaplein werden de gaten in het kunstwerk geteld. Op de Markt ontstond een kleine verkeerschaos van kwissers die paaltjes kwamen tellen. De etalage van Makelaarskantoor Van de Laar had een overmatige belangstelling op dit ongebruikelijke tijdstip. Kandidaten speurden tussen de verkoopprijzen van de te koop staande panden.

Sfeer
Een rondje langs diverse huiskamers laat ons vooral de gezellige sfeer proeven bij de teams. Een hapje en een drankje mogen nergens ontbreken. Koortsachtig overleg, taken verdelen en maar weer bellen naar de zoveelste hulplijn. Want de klok tikt door en als de klok elf keer slaat moeten de kwisboekjes zijn ingeleverd bij De Beurs.
En ze worden ook mooi op tijd ingeleverd met een vervolg van een gezellige afterparty waar nog lang, over met name niet gevonden antwoorden, wordt nagekaart.
De deelnemers zijn vol lof over de eerste editie van De Rooise Kwis. De eerste teams hebben zelfs al aangegeven er volgend jaar weer bij te zijn. Nu de zware taak aan de organisatie om uit alle inzendingen een winnaar te bepalen. Deze zal op 18 januari bekend worden gemaakt. Het winnende team ontvangt dan een wisseltrofee. Geldprijzen gaan allemaal naar goede doelen.

[image=266121]

[image=266122]

[image=266123]

[image=266124]

[image=266126]

[image=266127]

[image=266128]

[image=266129]

[image=266130]

[image=266131]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant