Afbeelding

Laatste sportavond voor Rooise brandweerlieden

Algemeen 57 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Jarenlang was het een vertrouwd beeld: Een groepje fanatiekelingen van de Rooise brandweer vertrok trouw iedere donderdagavond naar sporthal De Streepen om daar een avond te gaan sporten.

[image=265689]

Het hoofddoel was uiteraard om hun conditie op peil te houden. Daarnaast werd natuurlijk het teamverband versterkt en achteraf was er tijd om na te praten en werd er stevig gediscussieerd over wie die avond de ‘man of the match’ was.
Afgelopen donderdag was een bijzondere avond. Sinds 1 januari 2011 staat de Rooise brandweer niet langer onder het beheer van de gemeente, maar maakt het korps onderdeel uit van de Regionale Brandweer Brabant-Noord.
Ook bij Brandweer Brabant-Noord moet worden bezuinigd en één van de maatregelen is dat er niet langer geld wordt uitgegeven om de vrijwilligers van de brandweer een uur in de week te laten sporten. Daarom was het donderdag de laatste sportavond.
Tevens werd op deze avond afscheid genomen van de vaste trainer Ton Voets. Ton heeft 15 jaar met veel enthousiasme iedere donderdag zijn best gedaan om alles in goede banen te leiden en zorgde er iedere week weer voor dat iedereen moe maar voldaan de sporthal weer verliet. Alle reden om Ton op deze laatste avond te verassen en even extra in het zonnetje te zetten.
Ton reageerde enthousiast. “Ik heb het 15 jaren met heel veel plezier gedaan en heb zo ook een goede band opgebouwd met de mensen van de brandweer. Jammer dat dit moet stoppen in het kader van de bezuinigingen, maar van de andere kant geeft het voor mij ook wel een goed gevoel om er na 15 jaren mee te stoppen.”
Vanaf 1 januari 2014 zullen de brandweermannen iets anders moeten gaan bedenken om hun zorgvuldig opgebouwde conditie op peil te blijven houden, zodat iedereen die ook in het nieuwe jaar een beroep zal moeten doen op het Rooise korps, er van uit kan gaan dat er een goed getraind team verschijnt.
Het gehele korps van Brandweer Sint-Oedenrode wil Ton Voets ontzettend bedanken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant