Afbeelding

Stichting Hospice Sint-Oedenrode opgericht

Algemeen 162 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Ten overstaan van notaris Albert Grimbel du Bois is donderdag 19 december Stichting Hospice Sint-Oedenrode officieel opgericht.

[image=265687]

Vorige week berichtte Midden Brabant al over de op handen zijnde oprichting. De behoefte aan een hospicevoorziening wordt steeds groter.
Maurice van Osch vertelt al langer met het idee rond te lopen. “De terminale zorg is één van onze taken. Ik ben inmiddels bijna 25 jaar huisarts in Rooi. Vroeger zorgden de naasten voor een deel van deze zorg, maar dat wordt steeds moeilijker.” Van Osch heeft samen met een enthousiast groepje mensen onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze voorziening. Samen zijn ze tot de overtuiging gekomen dat het moet gaan lukken. Het initiatief wordt ondersteund door alle Rooise huisartsen.
Een hospice is een voorziening voor mensen die nog maximaal drie maanden te leven hebben en waarbij verzorging thuis niet mogelijk is. Een hospice neemt ze op in een huiselijke sfeer, waarbij de gast en de naasten centraal staan. Naast de eigen huisarts en verpleegkundigen vindt begeleiding ook plaats door voor dit doel opgeleide vrijwilligers, die 24 uur per dag klaar staan.
Een dergelijke voorziening hebben veel mensen het liefst dicht bij huis, op eigen Rooise bodem. Over de locatie voor de hospice in Sint-Oedenrode komt binnenkort meer duidelijkheid.
Naar aanleiding van de publicaties vorige week in de kranten hebben zich al spontaan vijf vrijwilligers gemeld.
Reacties zijn welkom per e-mail: info@hospice-sintoedenrode.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant