Afbeelding

Nieuwe krant gepresenteerd in Sint-Oedenrode

Algemeen 155 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Met een superjonge directie en een eveneens zeer jeugdige redactie heeft Sint-Oedenrode er een nieuwe krant bij.

[image=265677]

Boven v.l.n.r.: Nick van Rooij, sponsor; Roman van Zon, onderdirecteur; Rob Jansen, eigenaar; en Teun van den Eertwegh, directeur. Onder v.l.n.r.: Cas Schoones, tekenaar; Jasmijn Meijer, tekenaar/knutselaar; Lieke van Vonderen, journaliste; en Senna Smulders, tekenaar/knutselaar. (Foto KB Fotografie - Kim Balster)

Alweer een nieuwe krant zullen veel Rooienaren denken. Ja, weer een, maar wel een bijzondere. De krant is een initiatief van leerlingen uit groep 7 van de Odaschool.
De leerlingen kwamen donderdag 19 december, na de lunchpauze, verwachtingsvol terug in het klaslokaal. Meester Joan opende de envelop en daar kwam hij tevoorschijn, de eerste editie van MOK, een afkorting van MooiOdaKrant. De geur van drukinkt verspreidde zich door het lokaal en vol verwachting werden de eerste exemplaren uitgedeeld.
Het is een krant geworden boordevol informatie over activiteiten die plaatsgevonden hebben in de klas of binnenkort nog gaan plaatsvinden, Ideeën van leerlingen, tekeningen, reclame, een welkomstwoord voor een nieuw meisje dat na de kerstvakantie in de klas komt en natuurlijk mogen de moppen en raadsels niet ontbreken in een dergelijk medium.
De directie van de krant en de redactieleden waren zichtbaar trots op het resultaat, en dat mogen ze terecht ook zijn. De ambitie is om maandelijks een editie uit te gaan brengen. MOK beschikt inmiddels ook over een eigen website: www.mooiodakrant.webs.com. Hierop is het laatste nieuws te vinden, maar ook regelmatig nieuwe video’s.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant