Afbeelding

Lampionnenoptocht Odaschool

Algemeen 60 keer gelezen
SINT-OEDERNODE - De leerlingen van de Odaschool hebben vrijdag hun kerstviering gehouden in de Martinuskerk. Voorafgaand werd vanaf school een lampionnenoptocht gehouden.

[image=265617]

Om acht uur ‘s morgens verzamelden de kinderen zich op school. Buiten werd een lange stoet opgesteld. De meeste kinderen hadden lampionnen bij zich of andere lichtjes en verschillende leerlingen hadden een kerstmuts op. Te voet trokken ze in een lange rij op weg naar de Martinuskerk, gevolgd door verschillende ouders, opa’s en oma’s.
Rond half negen arriveerde de optocht bij de kerk. Binnen werden de kinderen welkom geheten door pastoraal medewerkster Manon van den Broek: “Op school hebben jullie kerstwensen gemaakt. Die willen jullie vandaag aan elkaar vertellen.”
De kerstviering werd een afwisseling van kerstliedjes zingen en kerstwensen voorlezen. Leerlingen van groep zeven beten het spits af: “We gaan met ons allen onze kerstwensen laten horen.” Hun kerstwensen stonden in het teken van ‘pesten moet stoppen’. Ook de kinderen van groep vier hadden een mooie wens: “We hopen dat alle kinderen in het nieuwe jaar blijven stralen.”
Na afloop van de viering gingen ze allemaal terug naar school. Daar hadden alle groepen nog een gezellig samenzijn met hapjes in de eigen klas. Na deze laatste schooldag van het jaar gaan kinderen en leerkrachten genieten van een fijne kerstvakantie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant