Afbeelding

Strafrechtelijk onderzoek tegen Jos de Graaf

Politiek 52 keer gelezen
BOXMEER - De aangifte die het Boxmeerse gemeentebestuur direct na de zomer deed tegen Jos de Graaf heeft geleid tot een strafrechtelijk onderzoek naar poging tot omkoping van de voormalig CDA-wethouder.

[image=130845]

Dat bevestigt justitie. De Graaf, die bijna twaalf jaar wethouder was in Boxmeer, legde eind juni zijn functie neer toen bekend werd dat hij tijdens de onderhandelingen over de verkoop van het Catharinaklooster in Sambeek een envelop met daarin 3000 euro had aangenomen van een delegatielid van de partij die het klooster mogelijk wilde kopen.
De Graaf gaf die envelop een paar dagen later terug, maar verzuimde vervolgens zijn collega's in het college van B en W hierover in te lichten. Hierop werd De Graaf gevraagd op te stappen.

Aangifte
Een raadscommissie oordeelde vervolgens dat de gemeente (lees: B en W) ook aangifte diende te doen voor poging tot omkoping. De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest deed die aangifte uiteindelijk eind september en dit alles heeft nu geleid tot een strafrechtelijk onderzoek naar, en waarschijnlijk dus een strafzaak tegen, De Graaf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant