Afbeelding

Gassel heeft nu zijn Ezeltjespad

Kunst en cultuur 321 keer gelezen
GASSEL – Met een paar ferme klappen sloeg wethouder Gerard Adams van de gemeente Grave woensdag de eerste paal van het Ezeltjespad in de grond. En nadat even later een fris groen naambordje op de paal was bevestigd, was het begin gemaakt voor de aanleg van het 4 km lange struinpad door het fraaie buitengebied van Gassel.

“Dit is een goed voorbeeld van samenwerking. En dan zie je dat je door dingen samen te doen heel veel kunt bereiken”, sprak de wethouder complimenterend naar de betrokken partijen.
De nieuwe route, van wie de naam verwijst naar de plaatselijke carnavalsvereniging De Ezels, voert dwars door bos en boerenland. Het traject is uitgezet door enkele gebiedskenners uit het dorp. “Om de binding met het dorp en onze inwoners te leggen, begint de route in het dorp zelf. We maken deels gebruik van bestaande paden en verder gaan we over het land van drie agrariërs”, vertelt Martien van de Lockant. De bestuurder van ZLTO Mill-Grave is de kartrekker van het project waarvan in 2011 de wieg stond bij het Economisch Platform gemeente Grave. Met het wandelpad wordt invulling gegeven aan het actiepunt om het buitengebied van Gassel toeristisch recreatief beter te benutten. Van de Lockant bedankte de gemeente Grave en de Rabobank (Fonds Maatschappelijke Ondersteuning), die respectievelijk 5000 en 3000 euro hebben bijgedragen aan realisering van het project.

[image=265581]

Langs de route, die in de toekomst nog wordt verlengd, komen informatieborden over de natuur en de land- en tuinbouw van Gassel. Nu voert het traject al langs een vijftal bezienswaardigheden zoals een plantenkwekerij, zorgboerderij, paardenmanege en natuurlijk de ezeltjes. “Kinderen kunnen zelf op zoek naar de leuke punten tijdens de route en zullen ontdekken dat wandelen ook leuk is”, aldus Van de Lockant. Hij kondigde aan dat opening voor het publiek in het voorjaar van 2014 zal plaatsvinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant