Afbeelding

Groeten uit Den Haag

Algemeen 48 keer gelezen
Er waren genoeg spannende momenten de afgelopen weken. Ik had zelf dan ook verwacht dat het woord ‘akkoord’ het woord van 2013 zou worden. Misschien dat u door het akkoordenbos de bomen niet meer ziet, als Kamerlid zijn ze heel bekend. Vooral de laatste twee akkoorden, het pensioenakkoord, maar met name het woonakkoord waren echt spannende processen in de Eerste Kamer. Bij die nachtelijke stemmingen in de Eerste Kamer ben ik me heel bewust van de kwetsbaarheid van een politieke baan en dat een politieke crisis altijd op de loer ligt.

Na de spanning, die echt voelbaar was in de Kamer, kunnen we nu wel verder met de hervormingsagenda. Het gaat beter met de economie, en als de overheidsuitgaven beter in balans komen dan ziet de toekomst er gewoon beter uit. Voor de rekenaars onder u: de schuld van Nederland bedraagt volgend jaar altijd nog 466 miljard euro, wat een rentelast oplevert van maar liefst 11 miljard euro. Lenen is dus voor een overheid, net als voor u en mij, niet gratis.

[image=228193]

De spanning in Cuijk was ook voelbaar afgelopen woensdag. Een mooi affiche voor JVC in de nationale beker. Het zal u niet ontgaan zijn dat ik al jaren fan ben van JVC. De eerste ronde bekerwedstrijden tegen RBC Roosendaal, NEC of IJsselmeervogels, ik ben er met mijn vrienden bij geweest. Met de historische zege op MVV mogen we nu naar PEC Zwolle voor opnieuw een mooie spannende uitwedstrijd.
Wat zou het mooi zijn als prins Twan (Hofmans) d’n urste de aftrap mag verrichten in Zwolle, dat is al spannend genoeg!

Michiel van Veen
Tweede Kamerlid VVD
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant