Afbeelding

Supportersrellen storen bekersfeestje JVC niet

Algemeen 75 keer gelezen
CUIJK - Het had een groot feest moeten zijn. En voor het gros van de 3.500 toeschouwers was de historische bekerzege (2-1) van JVC Cuijk tegen de profs van MVV er gelukkig ook één om in te lijsten. Smet op het feest waren de rellen na afloop, waarbij hooligans van de Maastrichtse club vernielingen aanrichtten en de confrontatie met de politie, stewards en trainer Tini Ruijs opzochten.

[image=265520]

Gefrustreerd door het verlies van hun favorieten, ging een deel van de MVV-aanhang bij de rust verhaal halen bij hun (Cuijkse) trainer Tini Ruijs, die op weg naar de kleedkamers een klap kreeg. Reden voor de politie om dertig extra mankrachten en de Mobiele Eenheid op te roepen. Zij konden echter niet voorkomen dat het na afloop toch nog misging. Gedurende circa 15 minuten braken er rellen uit. Eén ‘supporter’ van MVV betrad het veld, maar stewards wisten te voorkomen dat hij Ruijs kon aanvallen. De groep hooligans bij de spelerstunnel brak echter wel door het cordon, maar tot een confrontatie met Ruijs, die van woensdag- op donderdagnacht politiebescherming kreeg, kwam het gelukkig niet. De hooligans werden vervolgens naar de gereedstaande bussen gedreven door de politie. Hierbij werd een Limburgse steward knock-out geslagen; hij moest naar het ziekenhuis. Ook liepen vier agenten (lichte) verwondingen op en werden diverse spullen vernield. Eerder hadden de hooligans al vlaggen in brand gestoken.

Flink contrast
Het grimmige schouwspel stond in flink contrast met de vreugde bij de JVC’ers: spelers, sponsors en toeschouwers die langs de lijn feest vierden, elkaar omhelsden en alvast met een biertje in de hand een voorschot namen op een lange nacht in de kantine. Het feestje was ook terecht. JVC Cuijk had namelijk 90 minuten reclame voor zichzelf gemaakt, want onder de 3.500 bezoekers waren er velen die nog nooit eerder een stap hadden gezet op sportpark De Groenendijkse Kampen. Hun overlast wegens de rellen bleef beperkt tot een kwartiertje achter de poort wachten op het vertrek van de MVV-aanhang.
En zo bleef het na afloop nog lang onrustig op het ‘Kuukse’ sportpark. Gelukkig ook toen de aanhangers van MVV alweer lang en breed op de A73 zaten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant