Afbeelding

JVC-coach De Kruif 'hoopt op loting thuis'

Voetbal 40 keer gelezen
CUIJK - Trainer Piet de Kruif van JVC Cuijk was na afloop van de bekeroverwinning van zijn ploeg tegen eerste divisieclub MVV Maastricht (2-1) in zijn nopjes. Verbaasd dat de topklasser vrijwel de gehele wedstrijd beter was dan de Limburgers, was hij niet. "We hadden er van tevoren veel vertrouwen in dat we van MVV konden winnen en dat hebben we overtuigend laten zien", aldus De Kruif.

[image=219793]

Door Martijn Schwillens

"We hebben helemaal niks gestolen. We begonnen nog wat aarzelend, maar zeker in de eerste helft en het laatste deel van de tweede helft waren we veel beter. Met een paar prachtige goals. Dit is fantastisch en samen met Lienden-Vitesse (1-0, red.) de mooiste prestatie die Hans (Kraaij, red.) en ik hebben geleverd als technisch duo. Hier gaan we van genieten."

'Geen voorkeur'
De rellen na afloop van de wedstrijd, waarbij een steward van MVV door hooligans van de Maastrichtse club in elkaar werd geslagen en de politie meerdere aanhangers moest bedwingen en vervolgens arresteren, vond hij 'een smet op zo'n mooie avond'. Al te lang wil De Kruif er, terecht, niet bij stilstaan. Liever blikt hij vooruit op de loting van de kwartfinales van de KNVB-beker morgenavond. "Ik heb geen voorkeur, zolang we maar thuis loten."
De supporters van JVC dachten daar anders over: "We gaan naar De Kuip toe", jubelden ze.

Geen reactie
Trainer Tini Ruijs van MVV wilde na afloop van de wedstrijd niet reageren op het bekerverlies. De Cuijkenaar werd door twee hooligans van MVV aangevallen, maar zij konden gelukkig tijdig van hun actie worden weerhouden en opgepakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant