JVC Cuijk klopt MVV en bereikt kwartfinales

Voetbal 70 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk heeft in de vierde ronde van de nationale beker voor een historische prestatie gezorgd door op eigen veld Jupiler Leagueclub MVV Maastricht met 2-1 te verslaan. Fatih Ben Ahmed en Kevin van Veen bezorgden de Cuijkse topklasser voor ruim 3.500 toeschouwers een plek in de kwartfinales van de KNVB-beker.

[image=265379]

Door Martijn Schwillens

Vanaf het eerste fluitsignaal greep JVC de tegenstander bij de strot, om vervolgens na 94 minuten weer los te laten. Want laat duidelijk zijn, het verschil tussen de 'amateurs' en de Maastrichtse profs is op papier dan wel één niveau, op het veld heerste JVC en legde het in de eerste helft de basis voor de knapste prestatie in de ruim 80-jarige clubhistorie.
Alexander Prent en Frenk Schaap waren al dichtbij de 1-0 geweest, toen Fathi Ben Ahmed na een kleine twintig minuten zijn tegenstander afschudde, doelman Bram Castro rondde en de 1-0 in het lege doel tikte. De ruim 3.500 toeschouwers op sportpark De Groenendijkse Kampen gingen er eens goed voor zitten en zij kregen waar voor hun geld. Op slag van rust tekende Van Veen met een fantastische individuele actie voor de 2-0.

[image=265378]

[image=265377]

JVC spaart armpieterig MVV
In het eerste kwartier na rust was MVV de bovenliggende partij. De formatie van de Cuijkse trainer Tini Ruijs, die zowel in de rust als na afloop door de politie beschermd moest worden tegen woedende MVV-aanhangers, kwam via een kopbal van Gianluca Maria ook op 2-1 en even leek JVC te wankelen. Doelman Joris van Gerwen voorkwam op een inzet van Maic Sema dan ook de gelijkmaker.
Naarmate het duel vorderde en MVV meer risico ging nemen, kreeg JVC enkele goede kansen om de marge weer naar twee te tillen. Mark Fennebeumer liet een kans liggen en zeker Jordie van der Laan had tien minuten voor het einde moeten scoren toen Castro een schot van Van Veen loste. De lange invaller tikte voor open doel naast.
Het bleek gelukkig geen dure misser, want ook in de slotfase bleef JVC overeind en kreeg het zelfs de beste kansjes. Na 4 minuten blessuretijd ontplofte de JVC-aanhang en mocht de Cuijkse club een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis bijschrijven.

[image=265381]

[image=265380]

JVC Cuijk - MVV Maastricht 2-1 (2-0).
19.Ben Ahmed 1-0, 42.Kevin van Veen 2-0, 54.Gianluca Maria 2-1. Scheidsrechter Manschot. Toeschouwers: 3.500.

Opstelling JVC Cuijk: Van Gerwen, Dingil, Ritzen, Hattu, Bouwmeester (62.Ozturk), Fennebeumer, Van Veen, Schaap (78.Van der Laan), Prent, Ben Ahmed (67.Schouten), Carmelia.