Joey de Leuw naar Kenia

  •   keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Joey de Leuw vertrekt in januari 2014 voor drie maanden naar Kenia. Joey volgt de opleiding Meubeldesign aan het Koning Willem I college in ’s Hertogenbosch.

[image=265298]

De 19-jarige Joey de Leuw woont in de Hoogstraat. Voor zijn stage heeft de Rooienaar een bijzondere opdracht gekregen. In Kenia gaat hij, samen met medestudent Jhan van Mook, meubels maken voor een school en tegelijkertijd lokale leeftijdsgenoten de basiskennis van meubels maken bijbrengen. De stage is verkregen via de vrijwilligersorganisatie Ex-change die in Kenia samenwerkt met de officiële instantie SASOL. Die instantie heeft als doel de Keniase agrarische bevolking vaardigheden bij te brengen om in haar eigen onderhoud te voorzien.
Het schoolgebouw waar de meubels voor gemaakt worden staat dan ook in het binnenland van Kenia. Joey en Jhan begeleiden twee Kenianen en tezamen maken ze onder meer tafels en stoelen. Joey vertrekt begin januari en komt eind maart terug.

Actie
De materialen en gereedschappen ze daar nodig hebben, moeten de studenten zelf kopen.
Daarom zijn Joey en Jhan een sponsoractie gestart. Vrienden, familie, bekenden en bedrijven worden benaderd om een bijdrage te leveren aan dit bijzondere project. Hoe meer sponsorgeld, hoe meer meubels er gemaakt kunnen worden.
De vorderingen en het resultaat van het project zetten de twee studenten op www.facebook.com/jhanenjoeykenia2014.
Iedereen die een (kleine) bijdrage wil leveren voor dit bijzondere project, kan dit overmaken op rekeningnummer 13.55.28.704 t.n.v. Joey de Leuw onder vermelding van Kenia.
Meer berichten