Afbeelding

Arthur Frieser daagt inwoners uit

Politiek 71 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Arthur Frieser gaat de komende maanden het proces begeleiden om inwoners mee te laten denken de toekomstige ombuigingen op de gemeentebegroting het hoofd te bieden.

[image=265285]

Vanaf 2015 moet er opnieuw 500.000 euro omgebogen worden op de begroting van de gemeente. Een klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Rooise raadsfracties en verantwoordelijk portefeuillehouder Jeanne Hendriks-van Kemenade, heeft het idee opgevat om de inwoners te betrekken bij dit vraagstuk.
Om dit proces in goede banen te leiden is Arthur Frieser benaderd en bereid gevonden. Arthur is ondernemer en onder andere bekend als voorzitter van het Starterscollectief en vicevoorzitter van ondernemersvereniging BtB. Hij gaat deze klus op vrijwillige basis aanpakken.
Getracht wordt om op twee avonden, 13 januari en 18 februari 2014, per avond zo’n veertig à vijftig mensen te mobiliseren en uit te dagen om mee te denken over de mogelijke ombuigingen. Dit kunnen bezuinigingen zijn, maar ook extra te genereren inkomsten. De avonden beginnen blanco en deelnemers kunnen hun inbreng geven op basis van gelijkwaardigheid.
De resultaten van beide avonden worden aan de nieuwe gemeenteraad gepresenteerd, die na 19 maart aantreedt.
Inwoners die deel willen nemen aan een van bovenstaande avonden, kunnen zich aanmelden per e-mail: slimbegroten@sint-oedenrode.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant