Afbeelding

Hans Kraay junior: 'Ik heb drie aanbiedingen'

Voetbal 40 keer gelezen
CUIJK - Hans Kraay junior en Piet de Kruif zijn bezig aan hun tweede seizoen bij JVC Cuijk. Het spel van de Cuijkse formatie wordt steeds overtuigender dus niets lijkt een contractverlenging in de weg te staan. Toch lijkt het allerminst zeker dat de twee technische bazen volgend jaar ook op De Groenendijkse Kampen actief zijn.

Hans Kraay junior raakt momenteel niet uitgepraat over de vorderingen van zijn, en dat van Piet de Kruif, elftal. Hij is erg trots en enthousiast over het team. Kraay junior: "We hebben zoveel progressie gemaakt. Als je ziet hoe we tegen AFC spelen en ook weer vandaag tegen ADO'20. Zo goed! Onze collega van ADO'20 praat wel over een geflatteerde zege maar hij ziet het altijd een beetje vanuit zichzelf. We kennen hem wat dat betreft. Natuurlijk deden ze het voetballend goed maar ik kijk naar onze eigen ploeg en dan kan ik alleen maar ontzettend trots zijn."

[image=219792]

Verdedigen voorhoede maakt verschil
Volgens de anchor-man van SBS-6 is de werklust van de voorhoede cruciaal. "We hebben Kevin van Veen, Fathi Ben Ahmed en Alexander Prent zo fit gekregen dat ze keihard meeverdedigen. Hierdoor kunnen we het speelveld erg klein houden, worden de ruimtes kleiner. Ook bij balverlies. Dat is echt cruciaal in onze speelwijze. Alexander is echt zoveel fitter geworden en Kevin van Veen verkeert momenteel in een bloedvorm. Als je ziet wat die jongen nu brengt, geweldig gewoon." Tegen ADO'20 werd Shanon Carmelia bewust aan de kant gehouden. "Bij MVV zijn ze bang voor Shanon en hij staat op scherp. Wij wilden hem sparen want hebben hem woensdag hard nodig. Voor de rest hebben we alle andere op scherp staande spelers laten spelen want de competitie is erg belangrijk voor ons. Een goed teken was vandaag dat de jongens na afloop teleurgesteld waren dat AFC had gewonnen. Ze kijken naar boven."

Fans in plaats van toeschouwers
Kraay junior zegt het 'fantastisch naar de zin' te hebben in Cuijk. "Ja. Als ik ook zie hoe onze oudere supporters nu echt fans geworden zijn in plaats van toeschouwers. Mooi om te merken. Daarbij komen er steeds meer mensen kijken. En terecht want daar heeft deze ploeg recht op. Nee, we zijn de afgelopen weken niet met MVV bezig geweest. Ook vandaag niet. We zeiden ze vooraf dat ze hetzelfde moesten doen als tegen EVV en AFC en dat MVV nog ver weg was. Ze hebben het laten zien."

Beslissing pas bekend na bekerduel
Toch heeft het er alle schijn van dat Hans Kraay junior binnenkort gaat bekendmaken bij JVC te vertrekken. Als we hem vragen naar zijn toekomst dan wil hij er eigenlijk niet op antwoorden. Erover liegen wil hij echter ook niet. "Ik moet toegeven dat ik twee aanbiedingen heb gehad van andere clubs. Ik heb echter ook een heel goede aanbieding met Piet samen gekregen van JVC Cuijk. Ik ben er op het moment nog niet uit moet ik je eerlijk bekennen. Die twee andere aanbiedingen zijn zonder Piet de Kruif erbij. Op het moment hebben we nog geen beslissing genomen maar na de wedstrijd tegen MVV zullen we eruit zijn en het jullie mededelen. Eigenlijk wil ik het hier echter helemaal niet over hebben. Op het moment is alleen JVC belangrijk en de wedstrijd tegen MVV. Wat Hans Kraay junior allemaal gaat doen is minder interessant lijkt me." (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant