5H: Drie ploegen aan kop met 26 punten

Voetbal 44 keer gelezen
OEFFELT - Vianen Vooruit is de nieuwe koploper in de vijfde klasse H. De ploeg van trainer Dennis Kroes won de topper van De Zwaluw met 2-5. Ravenstein heeft na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen GVV'57 evenveel punten als Vianen Vooruit, maar een minder doelsaldo. Heijen staat ook op 26 punten, maar speelde al wel een wedstrijd meer.

[image=265179]

Ravenstein stelde teleur in Grave, dat een puntje goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Er leek tot een kwartier voor tijd niks aan de hand voor de ploeg van de niet verlengende trainer Peter van Orsouw. Lucas Brouwer zorgde vlak voor rust voor de 0-1 en die stand bleef lang op het bord staan. In de 75e minuut vloog een vrije trap van GVV'57 echter tegen de touwen: 1-1.
Ravenstein zag door het gelijke spel Vianen Vooruit over zich heengaan. Die ploeg won ruim in Oeffelt en had de langste adem. De thuisploeg hield de koploper een tijd op 2-2, ondanks dat het op dat moment al met tien man speelde vanwege de rode kaart van Milan Haerkens. Bij de thuisploeg scoorden Bas van Luijk en Boyd van Sambeek, bij de bezoekers was Walter Bulkens met drie goals de grote man. Ook Tom Aben en Rik Willemsen kwamen tot scoren.

[image=265178]

Heijen haalt uit
OKSV was in Overlangel niet opgewassen tegen Heijen, dat volop meedoet om de titel. Na 45 minuten was het al 0-3 door twee goals van Thijs Kusters en een van Jan Pouwels. Net na rust was de wedstrijd definitief beslist door Rene Reijnen. Pouwels bepaalde met zijn tweede van de middag de stand op 0-5. OKSV deed tien minuten voor tijd wat terug door Rick Reijs.

Geen doelpunten
Maaskantse Boys en HBV kwamen niet tot scoren. Wie dacht dat het een saaie wedstrijd was, komt volgens MKB-captain Theon de Veer bedrogen uit. "Onze eerste helft was slecht en HBV was duidelijk beter. We kwamen anders de rust uit en we kregen in de tweede helft ook kansen. De grootste was er vijf minuten voor tijd, maar Bart Wetzer miste een penalty. Gezien het wedstrijdbeeld vind ik een gelijkspel verdiend, maar met zo'n late gemiste penalty is het toch balen." Maaskantse Boys lijkt op basis van de eerste seizoenshelft vrijwel zeker van handhaving en wil het tweede bedrijf lekker in de middenmoot mee blijven voetballen.

Estria vijfde
Estria won met 0-2 van Gassel en zodoende wisselen die ploegen van plek op de ranglijst. Bij de gasten uit Escharen waren Johan Paters en Koen Lourensen trefzeker.

Gelijkspel in 'heet potje'
SIOL meldt op het eigen Twitter-adres dat het met 1-1 gelijkspeelde tegen Ulysses, maar het was toch echt 2-2. Een wedstrijd met een zwart randje, want de scheidsrechter moest de wedstrijd tien minuten staken vanwege aanmerkingen op de leiding. Dat gebeurde na een penalty voor de Megenaren en een veldverwijzing bij SIOL. De strafschop werd benut door Paul van Lith, zijn tweede goal. Toen de ploegen terug op het veld kwamen, werd er nog een keer gescoord. Door SIOL wel te verstaan, dat daarmee het tweede puntje van het seizoen pakte.