4G: Lekker gevoel bij Milsbeek en Volkel

Voetbal 92 keer gelezen
MILL/GENNEP - De voornaamste titelkandidaten SV Milsbeek en Volkel gaan met een lekker gevoel de winterstop in. Milsbeek bracht een einde aan de succesreeks van Juliana Mill, terwijl Volkel een maatje te groot was voor Vitesse'08. Een opvallende uitslag viel te noteren in Haps, waar SES met ruime cijfers te sterk was voor Hapse Boys. Onderin deed Excellent goede zaken tegen degradatie.

[image=265176]

In de eerste helft waren Vitesse'08 en Volkel aardig aan elkaar gewaagd. Toch kwamen de gasten al vroeg op voorsprong. Roy van Hinthum ging een 1-2 aan met Luuk van de Elzen en rondde daarna succesvol af. De Gennepenaren kwamen na een klein half uurtje langszij toen Tomek Kuijpers een voorzet van Bjorn Hendriks tegen de touwen schoof. De gelijkmaker vormde geen aanzet voor meer voor de thuisploeg, want al binnen een paar minuten stond Volkel weer op 1-2. Stijn van Cuijk schoot vanaf 25 meter een vrije trap achter Vitesse-doelman Lex Wever. Die moest ook in de tweede helft nog een keer vissen: Rik Verwijst vond in de 50ste minuut de lange hoek. De beste kansen bleven voor Volkel, dat de 1-3 overwinning niet meer in gevaar zag komen.

[image=265175]

Milsbeek 'Herbstmeister'
Voorafgaand aan deze speelronde stond al vast dat Milsbeek herfstkampioen van de vierde klasse G zou zijn. De titelaspiraties werden op zondag echter extra kracht bijgezet door met 0-2 te winnen bij Juliana Mill, dat de voorgaande vier wedstrijden had gewonnen. Freek Kornelis en Bas Thijssen bezorgden Milsbeek alweer de twaalfde overwinning van het seizoen.
SES klom op naar de derde plek door een knappe 1-4 overwinning bij Hapse Boys. Nicky van de Wijst, Martijn van Lith, Gijs Bens en Tijn Cuppen waren trefzeker voor de Langenboomse ploeg. Thijs Kemperman redde de eer voor de Boys, die nu twee punten achterstand hebben op SES maar eveneens twee duels minder hebben gespeeld.

Excellent doet goede zaken
In de strijd tegen degradatie deed Excellent goede zaken door in Oploo hekkensluiter Milheezer Boys op zes punten te zetten. Nikky Cornelissen opende de score voor Excellent, dat vervolgens uitliep naar een 3-1 overwinning.
Ook MVC pakte drie belangrijke punten door thuis met maar liefst 4-0 te winnen van Olympia'18. Bart Siebers, voor rust, en Jeroen van Moorsel scoorden ieder twee keer voor MVC. De ambitieuze Boxmerenaren lijken maar niet de hoge verwachtingen waar te kunnen maken.