1D: 'Historische' zege SSS'18 tegen DESO

Voetbal 39 keer gelezen
OVERLOON - Voldoende om van de laatste plaats af te komen was het niet. Maar indrukwekkend was het wel, wat SSS'18 vanmiddag op eigen veld liet zien tegen nummer drie DESO. De ploeg van trainer Ales Jurcick klopte de Osse opponent met 5-1. Een zege met een historisch tintje, want het was de allereerste zege ooit voor SSS in de eerste klasse.

[image=265211]

Vorige week in Someren (2-2) toonde SSS al de potentie van de ploeg. Tegen DESO speelde de Overloners de frustratie van de slechte seizoensstart van zich af. Koen Verlinden opende al vroeg de score en na een dik half uur verdubbelde diezelfde Verlinden de marge. Namens de gasten tikte Esad Razic raak, waardoor beide ploegen met 2-1 gingen rusten.

Indrukwekkende Verlinden
Waar een comeback van DESO werd verwacht, was het SSS dat de tegenstander in de tweede helft bij de strot pakte, al kreeg de gastclub uit Oss ook enkele kansen op de gelijkmaker. De opluchting was dan ook groot toen Bas Joosten in de 73ste minuut voor 3-1 zorgde. Voor de Overloonse aanhang moest het mooiste toen echter nog komen. Uitblinker Verlinden zette in de laatste minuut met zijn hakbal Wout Janssen alleen voor de Osse doelman: Janssen faalde niet. Diezelfde Verlinden kreeg daarop een publiekswissel. Vanaf de bank zag hij Paul Janssen (penalty) voor het slotakkoord zorgen: 5-1.
Voldoende om van de laatste plaats af te komen in 1D was het niet. Wel geeft het SSS'18 vertrouwen dat het na de winterstop - en niet voor het eerst - een succesvolle inhaalrace kan maken om directe degradatie te voorkomen. Ook het gat met de veilige plek tien, waar nu SVC staat, is overbrugbaar: vijf punten.

'Verdiende nederlaag'
DESO gaf de koppositie weg aan SV Meerssen en is toe aan de winterstop. Trainers Niels van Casteren: "Ook vandaag stonden er veel geblesseerden langs de kant. Dan is het toch lekker als er een flink aantal de tweede competitiehelft weer kunnen spelen. Als trainer kan ik dan ook een stuk gevarieerder wisselen." De nederlaag in Overloon vond Van Casteren terecht. "Het was zo'n wedstrijd waarin bij ons niets lukte en bij hun wel. In de organisatie stonden we een groot deel van de eerste helft niet goed. Na de 2-0 gingen we beter voetballen en ook in de tweede helft was het wachten op de 2-2. Een foutje straffen hun echter direct af en toen gingen we alle risico's nemen. Soms is er dan een mirakel, maar dat zat er voor ons vandaag niet in."