Afbeelding

Jenaplandocenten in het Glazenhuis

Opmerkelijk 137 keer gelezen
BOXMEER - Daar zit je dan… 31 uur in het Glazenhuis van Metameer. Victor Hendriks en Maarten van Megen gaan deze uitdaging aan. Zij worden vrijwillig opgesloten in het Glazenhuis van de jenaplanlocatie in Boxmeer. Voor een goed doel: 3FM Serious Request.

Donderdag 12 december om 08.25 uur sloot sectordirecteur Berita Cornelissen de deuren. Voordat ze dat deed, maakte zij nogmaals duidelijk waarom de actieweek van Metameer zo belangrijk is. Waarvoor alle leerlingen acties opzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit doen zij voor de ruim 70 volle schoolklassen per dag, de kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree.

[image=265024]

Op de vraag wat de docenten verwachten het zwaarst te zullen vinden, antwoordde Victor heel eerlijk, “Mijn sigaretje zo nu en dan”. Waarop Maarten aangaf dat hij waarschijnlijk het humeur van zijn medebewoner, die zijn sigaretje mist, het zwaarst zal vinden. Ze krijgen alleen water en na zonsondergang krijgen ze van leerlingen een zelfgemaakte maaltijd. Victor en Maarten komen de uurtjes wel door: muziek draaien, spellen spelen en opdrachten uitvoeren. De collega’s van Metameer steunen deze actie met donaties.

Livestream
Volg Victor en Maarten via de livestream op www.glazenhuis-metameer.nl. Of volg ze via Twitter @MetaGlazenhuis en Facebook. De heren komen vrijdag 13 december om 15.30 uur uit het Glazenhuis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant