Afbeelding

Coby van der Pas lijsttrekker CDA Rooi

Politiek 79 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - CDA Rooi heeft tijdens haar Algemene Leden Vergadering Coby van der Pas-van Nuland gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

[image=264934]

Coby is een ervaren politiek bestuurder. Vele jaren was zij raadslid, wethouder en locoburgemeester in Heeswijk-Dinther en Bernheze. Ze woont nu al weer lange tijd in Sint-Oedenrode, waar zij werkt als zelfstandig managementcoach en trainer. Coby is toezichthouder bij Wovesto, de Rooise woningcorporatie, en voorzitter van het Vrouwennetwerk Sint-Oedenrode.

Lijstduwers
Op de agenda van de Algemene Leden Vergadering stond, behalve de verkiezing van de lijsttrekker, ook de vaststelling van het verkiezingsprogramma en het vaststellen van de lijstvolgorde. Bij het ter perse gaan van deze editie was de definitieve lijstvolgorde nog niet bekend. Zeker is in elk geval, dat Jan Verhagen niet terugkeert in de raad. Na bijna 25 jaar gemeenteraad verlaat hij de actieve politiek.
Opvallend op de lijst zijn de namen van oud fractievoorzitter Wiel Sporken en oud-wethouder Henriette van den Berk. Deze beide ras CDA-ers sluiten de lijst en onderstrepen daarmee hun verbondenheid met het Rooise CDA.
Coby van der Pas: “Ik ben bijzonder trots op Henriette en Wiel en heel blij dat ze als lijstduwer het CDA steunen. Dit toont de veerkracht en eensgezindheid die het CDA tot zo’n sterke volkspartij maakt”.

Samen Sterk
CDA Rooi stelde in haar ledenvergadering ook het verkiezingsprogramma vast. Met als motto ‘Samen sterk’ kiest het CDA voor een ambitieus en dynamisch programma dat ontwikkelingsgericht is en voorsorteert op de fusie met Schijndel en Veghel.
“En daar onderscheidt Rooi zich ook in. Trots zijn op wat je hebt bereikt en je handen uit de mouwen voor je toekomst. Dat is wat Rooi zo aantrekkelijk maakt. De mensen zijn op elkaar betrokken, hebben zorg voor elkaar en pakken samen initiatieven op elk terrein van de Rooise samenleving op. Een dynamische, ontwikkelingsgerichte en op elkaar betrokken gemeenschap, daar gaan wij voor. CDA Rooi wil dit doen met een open blik richting fusie en met volle aandacht voor de belangen van Rooi”, aldus lijsttrekker Coby van der Pas.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant