Afbeelding

Gepassioneerd JVC Cuijk stunt tegen AFC

Voetbal 45 keer gelezen
CUIJK - Een toch gehavend JVC Cuijk heeft voor een verrassing gezorgd door op voortreffelijke wijze koploper AFC met 4-2 te verslaan. Op basis van een uitstekende eerste helft verdienden de als leeuwen vechtende Cuijkenaren de zege ten volle. Kevin van Veen, Frenk Schaap, Alexander Prent en Shanon Carmelia zorgden voor de goals.

Het werd een hele spectaculaire middag op de Groenendijkse Kampen waar al vroeg het licht aanmoest, zo donker was het. In het spel van de gastheren vielen echter vele lichtpuntjes waar te nemen. Vooral in het eerste half uur speelde JVC uitstekend voetbal. Aanvalllend, verzorgd met regelmatig mooie driehoekjes. En vooral met veel passie en strijd. Door het ontbreken van Jorrit Ritzen, Mark Fennebeumer en Oktay Ozturk hadden Piet de Kruif en Hans Kraay junior vooraf wat te puzzelen maar eigenlijk kende de opstelling geen verrassingen. Of het moet zijn dat Cayfano Latupeirissa alweer sneller terug was na zijn blessure dan verwacht. Misschien té snel want na een half uur moest hij zich alweer laten vervangen.

[image=264869]

Dikke goal Van Veen
Hoewel AFC een sterke ploeg heeft, met veel voetballend vermogen maar ook fysieke kracht, domineerde JVC nadrukkelijk in de openingsfase. Na een kwartier was het raak toen Alexander Prent, echt zeer goed spelend, doorzette en Kevin van Veen in stelling wist te brengen. De bal botste net lekker op waardoor Van Veen ongenadig hard de verre hoek wist te vinden: 1-0. De keihard werkende Van Veen is langzamerhand in Cuijk een echte teamspeler geworden. Hans Kraay junior: "Ik heb hem een paginagroot artikel laten lezen wat in het AD stond over Luc Castaignos. Ik denk dat hij nu snapt wat we willen." In ieder geval lijkt de getalenteerde spits over veel meer inhoud te beschikken dan voorheen en laat hij rare fratsen achterwege. Voetballen kon hij altijd al. Opvallend is ook de ontwikkeling die spelers als Stevie Hattu, Shanon Carmelia, Frenk Schaap en Alexander Prent hebben doorgemaakt. Zonder uitzondering lieten deze jongens een meer dan sterke indruk achter.

[image=264868]

Omzetting
AFC had met Duncan van Moll een uitstekende voetballer op het middenveld staan. Eigenlijk deed deze rasvoetballer helemaal niks fout, zeker niet aan de bal. JVC liet hem te vaak die bal opeisen maar dat kwam volgens Piet de Kruif omdat beide teams met twee controleurs speelden. Nadat eerst JVC op 2-0 was gekomen, een frommelgoal uit een corner via Frenk Schaap in samenwerking met Dennis Schouten, kwam AFC sterk terug. JVC liep teveel achteruit, wellicht dat er nog wat schrik in de benen zat. Kraay junior: "Dennis Schouten moest telkens door met druk zetten maar kon het op een gegeven moment niet meer belopen. Van Moll kwam te vaak vrij. Hierdoor hadden we even een wat mindere fase zo vlak voor rust. Later hebben we dat gerepareerd met een taktische omzetting." JVC ging inderdaad één op één spelen en liet de spelers op de flank meer knijpen. Toch werd het voor de pauze 2-1 toen vanaf links een bal voorkwam en de meegekomen Guido Moelee simpel mocht binnen tikken.

[image=264867]

Strijd
Na de pauze zette AFC keihard aan. JVC werd onder druk gezet door een ploeg met veel kwaliteit voor dit niveau. Een defensieve fout van AFC bracht echter snel wat lucht. Fathi Ben Ahmed, in de ploeg gekomen voor Latupeirissa, profiteerde van knullig Amsterdams balverlies en ging er als een speer vandoor waarna hij verzuimde om de volledig vrijstaande Alexander Prent aan te spelen. Via de kluts kwam Prent echter toch in balbezit waarna de aanvaller zijn uitstekende vorm etaleerde door behendig naar binnen te kappen en zeer beheerst te scoren: 3-1. De buit was hiermee echter nog lang niet binnen want de gasten sloegen al weer snel terug. Een bal van Tim Wulfraat door het centrum belandde bij de diepgaande verdediger Jasper de Haer die behendig wist te scoren met een wippertje: 3-2. Wulfraat haalde overigens de woede van heel JVC op zijn hals door zichzelf regelmatig theatraal ter aarde te laten storten. Zelfs Kraay junior en De Kruif schreeuwden vanaf de kant enkele typische voetbal verwensingen richting de aanvaller die voor de pauze 2-2 had kunnen maken als hij ook een linkerbeen had gehad.

Verlossing
JVC leek te bezwijken onder de druk maar de verlossing kwam toen Ben Ahmed, op het laatst in het centrum en Van Veen naar links, er wederom vandoor ging en deze keer een perfecte bal in huis had richting de meegekomen Shanon Carmelia die met een doffe knal in de korte hoek vervolgens heel JVC in extase bracht: 4-2. Overigens keepte ook Joris van Gerwen vooral na de pauze erg sterk door een paar cruciale schoten knap te pareren. Na afloop alleen maar blije gezichten in de open lucht catacomben van de Groenendijkse Kampen. De Kruif: "Passie heb je gezien, echte inzet. Nee, wij hebben geen ploeg die kan temporiseren. Als we dat ook nog konden stonden we bovenaan. We kunnen wel van iedereen winnen zoals je ziet." Hans Kraay junior werd op dat moment geinterviewd door een bevallige medewerkster van MVV TV die aanwezig waren vanwege de komende kraker in het kader van de KNVB Beker. Kraay junior: "Maar ik ben totaal nog niet met die wedstrijd bezig. Dat interesseert me geen moer. Die punten van vandaag doen me goed want wat verdienen wij die zeg. We geven vorige week alles nog weg door middel van onze eigen schuld maar om nou te zeggen dat we de scheidsrechter mee hadden.....daarom is dit zo lekker." 'Lekker' was trouwens het meest gehoorde woord achter de dug-out van JVC waar de bestuursleden fel meeleefden met hun team. JVC Cuijk is springlevend. (Willy Rooyakkers)

JVC CUIJK - Van Gerwen, Carmelia, De Graaf, Dingil, Hattu, Schaap, Bouwmeester, Schouten, Prent, Van Veen, Latupeirissa (31. Ben Ahmed)

Uitslagen Topklasse:
- WKE - UNA 3 - 3
- ADO '20 - Chabab 1 - 1
- VVSB - De Treffers 1 - 0
- HBS - Lienden 3 - 1
- Juliana '31 - Leonidas 0 - 0
- JVC Cuijk - AFC 4 - 2
- EVV - Be Quick 1887 3 - 1
- HSC '21 - Haaglandia 2 - 0

Stand Topklasse:
1. AFC 15 -31
2. Leonidas 15 -30
3. De Treffers 15 -26
4. VVSB 14 -25
5. JVC Cuijk 15 -25
6. HBS 15 -25
7. EVV 14-24
8. UNA 15 -23
9. HSC '21 15 -22
10. Be Quick 1887 15 -16
11. ADO '20 14 -15
12. Lienden 13 -13
13. Chabab 15 -13
14. WKE 15 -12
15. Haaglandia 15 -11
16. Juliana '31 14 -10
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant