Afbeelding

Ritzen: 'Mogen nooit vier goals tegen krijgen'

Voetbal 50 keer gelezen
CUIJK - De klap van Chabab dreunt nog steeds een beetje na in Cuijk. Met 0-4 voorstaan en dan alsnog een gelijkspel moeten toestaan is dan ook niet erg professioneel. Dat vindt ook verdediger Jorrit Ritzen: "Nee, dat mag nooit gebeuren. Er worden simpelweg een aantal persoonlijke fouten gemaakt en we spelen het niet slim."

Het moet gezegd dat de 0-4 voorsprong in Amsterdam al een behoorlijke geflatteerde was. Ritzen: "We hadden het de hele tijd al zeer lastig met ze. Ze voetbalden vooral op het middenveld erg sterk, we hadden niet echt de grip. Dat was puur hun verdienste, ze deden dat goed. Een pluim gaat naar onze aanvallers die uit vier keer voor de goal komen liefst vier keer wisten te scoren. Helaas konden we het daarna toch niet vasthouden."

[image=219803]

Meningen
Wie de beelden terugziet kan duidelijk opmaken dat er een aantal grote persoonlijke fouten worden gemaakt. Zo kunnen er mensen vrij inkoppen en staat men bij de 3-4 duidelijk aan de verkeerde kant te verdedigen. Bij de 4-4 ging zowat alles mis wat maar mis kon gaan. Ritzen: "Ja, de meningen zijn verdeeld wat dat betreft. Dat houden we liever intern maar ik kan je wel zeggen dat we er allemaal van balen. Ik vond dat ik een aardige wedstrijd speelde maar op deze manier ga je toch met een kater naar huis. Nee, ik vond het zeker ook geen hands. Dat zie je aan de manier hoe ik wegloop, het was de laatste bal van de wedstrijd en ik dacht dat we gewonnen hadden. Je ziet me ook kort een soort van juichen."

Volgend jaar
Het is alweer bijna winterstop en dan gaan sommige clubs al bekijken welke spelers ze willen houden en welke niet. JVC Cuijk heeft wat dat betreft ook de naam nogal pro-actief bezig te zijn. In Cuijk beginnen dit soort gesprekken vaak nogal vroeg. Ritzen: "Ik heb nog geen gesprek met de club gehad dus ik weet niet wat ze willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het goed naar mijn zin heb hier, ik vind JVC een hele fijne club. Van andere jongens heb ik wel gehoord dat ze ermee hebben gesproken. Ik wacht het rustig af." Een en ander zal wellicht ook te maken hebben met het wel of niet aanblijven van het duo Piet de Kruif/Hans Kraay junior.

AFC
Aanstaande zondag komt koploper AFC naar De Groenendijkse Kampen. "Een zeer zware wedstrijd", weet Ritzen, "Zelf ben ik niet van de partij vanwege een schorsing. Door het onnodige puntenverlies bij Chabab moeten we eigenlijk winnen als we nog iets willen." Naast Ritzen zijn ook Mark Fennebeumer en Oktay Ozturk zeker niet van de partij terwijl Cayfano Latupeirissa vanwege een blessure een twijfelgeval vormt. Ritzen: "Mehmet Dingil en Nick de Graaf zullen waarschijnlijk het centrum vormen. Ik hoop dat we winnen want dat is belangrijk voor ons." (Willy Rooyakkers)

Programma Topklasse:
- WKE - UNA
- ADO '20 - Chabab
- VVSB - De Treffers
- HBS - Lienden
- Juliana '31 - Leonidas
- JVC Cuijk - AFC
- EVV - Be Quick 1887
- HSC '21 - Haaglandia
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant