Afbeelding

4G: 'Juliana club met meeste toekomst in regio'

Voetbal 105 keer gelezen
MILL - Juliana Mill is los. De mannen van trainer Luciën Roeffen begonnen slecht aan het seizoen, maar de Millse ploeg heeft de smaak inmiddels goed te pakken. Vier opeenvolgende zeges hebben Juliana een vijfde plek na elf speelronden opgeleverd. Zondag wacht Bavos (uit). Koploper Milsbeek speelt de Gennepse derby tegen buurman Vitesse'08, nummer twee Volkel treft thuis MVC.

[image=213756]

"Onze talentvolle en jonge spelersgroep heeft erg moeten wennen aan het niveau", vertelt Juliana-coach Roeffen. "Sommige jongens dachten aan het begin van het seizoen dat ze precies hetzelfde konden doen als vorig jaar in de A1. De eerste paar wedstrijden zijn we daardoor behoorlijk met onze neuzen op de feiten gedrukt. Het was te vaak open huis, maar ook fysiek was het wennen. Verder werden teveel individuele fouten gemaakt. Tegenwoordig spelen we simpeler en ook beter. Al moet ik eerlijk zeggen dat de overwinningen die we de laatste weken hebben geboekt, Handel niet meegerekend, voetballend niet eens onze beste wedstrijden waren."

'Grote potentie'
Roeffen durft te stellen dat 'Juliana Mill de club is met de meeste toekomst in de regio'. "Afgezet tegen het aantal spelers uit de eigen jeugd en afkomstig uit het eigen dorp. Daarom heb ik vorig jaar ook voor drie seizoenen getekend", weet Roeffen. "Dit seizoen is een groei-jaar en zetten we in een op een plek tussen 4 en 7. Maar met deze groep kunnen we in de toekomst echt stappen gaan maken. Wat te denken van Rens van Lanen, die afgelopen weekend een hattrick scoorde, de broertjes De Klijn en Guus Bastiaans, onze stille rots in de branding. Hij begon dit seizoen op de bank, maar hij doet het de laatste vijf wedstrijden centraal achterin fantastisch."
Door vier overwinningen op rij staat Juliana nu vijfde in de vierde klasse G en is het leider in de tweede periodestand met 9 uit 3. "Maar wij krijgen nu Bavos, Milsbeek en Volkel achter elkaar. Over de periode praat ik nu nog niet, al durf ik wel te stellen dat wij van iedereen kunnen winnen."

[image=264720]

[image=255935]

Gennepse derby; Milsbeek treft MVC
Speelronde 12 van komende zondag is de eerste wedstrijd van de zogeheten 'terugronde' in 4G. Lijstaanvoerder Milsbeek speelt thuis de gemeentelijke derby tegen het vier kilometer verderop gelegen Vitesse'08 uit Gennep, nummer twee Volkel ontvangt MVC.
Een andere interessante ontmoeting is die tussen het ambitieuze maar wisselvallig presterende Olympia'18 en Hapse Boys, dat vorige week Volkel verraste en een top drieklassering zal willen handhaven. SES neemt het in Langenboom op tegen Excellent en Handel wil bij Milheezer Boys de 0-5 nederlaag van afgelopen zondag van zich afspelen.

Programma vierde klasse G:
SES - Excellent
Olympia '18 - Hapse Boys
Volkel - MVC
Milsbeek SV - Vitesse '08
Bavos - Juliana Mill
Milheezer Boys - Handel

Stand vierde klasse G:
1. SV Milsbeek 11-31 P
2. Volkel 11-27
3. Hapse Boys 10-22
4. SES 11-20
5. Juliana Mill 11-15
6. Vitesse'08 11-14
7. Handel 10-13
8. Olympia'18 11-13
9. Bavos 11-10
10. Excellent 11-7
11. MVC 11-5
12. Milheezer Boys 11-5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant