Afbeelding

Landerdse derby Festilent - DAW springlevend

Voetbal 77 keer gelezen
ZEELAND – Hij blijft speciaal. De Landerdse derby tussen Festilent en DAW. Zondag staat de kraker weer op de rol, deze keer op Sportpark De Bundel in Zeeland. Beide ploegen staan punt gelijk naast elkaar in het linkerrijtje. Kliksport peilde de mening van direct betrokkenen.

Door: Peter Kuijpers

[image=222866]

Op de voorlaatste speeldag dit jaar schreeuwt het affiche Festilent – DAW. De wedstrijd is meer dan een van de vele competitiewedstrijden die het programma biedt. Fanfare op het veld met de mars Koning voetbal en de aftrap door burgemeester Marnix Bakermans. In de rust een demonstratie van de plaatselijke hondensportvereniging 'MoedenDurf' en verkoop van lotjes voor de wedstrijdbal of levensmiddelenmand. Heerlijke nostalgie of gewoon een kwinkslag wellicht. DAW manifesteert zich als een degelijke middenmoter en Festilent heeft het licht gezien. Afgelopen zondag pakte het team van trainer Maikel van Orsouw alweer de derde zege op rij. Beide teams staan elk met vijftien punten op een gedeelde vierde plek. Als Festilent de inhaalwedstrijd met Achates zou kunnen winnen, komen de Zeelanders gelijk met Nooit Gedacht.

[image=197945]

Veel supporters
Tegenstander DAW is druk op zoek naar een nieuwe trainer. De nieuwe man wordt de derde trainer in vier jaar tijd. Het vertrek van oud-trainer Henry van Wanrooy blijft een onbeantwoord verhaal in Schaijk. Stemmen uit de club beweren dat het een gevolg was van voorbarige beslissingen, gemaakt in een periode dat de Schijndelaar zeventig procent van zijn vaste groep in de blessureboeg had. Feit is wel dat hij ondanks dit gegeven in Schaijk puik werk afleverde. Bij Boskant bewijst Van Wanrooij opnieuw dat hij het trainersvak goed in de vingers heeft. Een tegenvaller voor DAW is dat opvolger Rob van Griensven het na een jaar voor gezien houdt. De huidige DAW-trainer neemt met pijn in zijn hart afscheid van de voetballerij en niet op de laatste plaats van DAW. Van Griensven: "Ik moet mijn jongens echt een compliment maken hoe ze speelden zondag bij Avanti'31. Lekker om te zien dat ze het niveau van de trainingen richting wedstrijd brengen. Het doet toch best pijn om dit achter te moeten laten komend seizoen. Eerlijk is eerlijk, drie maal per week is gewoon niet meer te combineren met mijn werk en gezinsleven. De getrouwen in Schaijk leven hier ook al weken naar de derby toe, dus ik verwacht een vol huis met supporters. Beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel, dus ik verwacht spektakel."

[image=198206]

Sterk collectief
Festilent-trainer Maikel van Orsouw is dik tevreden. Na een belabberde start lijkt het lek boven. Met drie winsten uit de laatste drie wedstrijden is dat een mooie serie. Zondag de Landerdse derby. Van Orsouw: "Ik heb de derby inmiddels enkele keren meegemaakt, dus het zegt me wel iets. Het is een wedstrijd waar normaal gesproken veel publiek op af komt. Beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning. DAW heeft nu een paar keer gelijk gespeeld, dus die zullen wel willen winnen. Wij hebben een paar goede weken achter de rug, nu met drie overwinningen op rij. De basis daarvan is een sterk collectief en iedereen is bereid om keihard te werken voor elkaar. Wat in het begin van het seizoen tegen zat zit nu wel eens mee, dat speelt ook mee. Maar zondag betreft het een derby, dan gelden er andere wetten."

Slecht begonnen
Rick Willems, speler van DAW, kijkt uit naar de derby: "Het leeft enorm bij ons. Festilent is slecht begonnen, maar staan er nu wel na drie overwinningen. Dat hadden wij ook moeten doen, we zijn nog iets te wisselvallig. We trainen lekker, alleen de winst blijft nog vaak uit. Zondag was Avanti’31 voor rust wel iets beter, maar na rust hebben we gedomineerd, alleen we winnen niet. We hebben een vrij nieuw team met maar liefst drie spelers van A1. Komend weekend is dat denk ik anders in deze mooie derby. Veel publiek en strijd in Zeeland, daar doe je het voor."

[image=238937]

Nieuwe groep
Festilent-spits Maikel Korbmacher was er een jaartje tussenuit bij Festilent. Maar dit seizoen begon het weer te prikkelen bij de Zeelandse fysiotherapeut. "Dan lig je een jaar stil en begint het toch weer te kriebelen. Daarom ben ik dit seizoen weer gaan trainen. We hebben een nieuwe groep en zijn slecht gestart. We kregen teveel goals tegen. De laatste wedstrijden zijn we naar elkaar gegroeid en het zaakje staat. Het wordt het een leuke happening met veel publiek. Uit verloren we nog, maar deze wedstrijd is echt anders."

[image=264683]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant