2H: Arbiter staakt EVVC - Berghem Sport

Voetbal 113 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Volharding is er niet in geslaagd om Wilhelmina'08 te verrassen. De gasten uit Weert, koploper in de tweede klasse H, wonnen in Vierlingsbeek met 1-3. EVVC - Berghem Sport werd gestaakt en Erp won knap met tien man in Heeswijk.

Tom Brouwers opende nog wel (vroeg) de score voor Volharding, maar de gasten bleken naarmate het duel vorderde vooral effectiever dan de gastheer. Oud-Fortuna-speler Roy Schijven mikte op slag van rust met enig geluk raak (1-1), waarop Wilhelmina'08 in de tweede helft beter omsprong met de kansen. Twan Hendricks en opnieuw Schijven zorgden ervoor dat de koploper met drie punten terug kon naar Limburg, temeer omdat Vincent Buijssen in de slotfase nog een penalty miste voor Volharding, dat afzakt naar de middenmoot.

[image=264561]

Erp wint met tien man van Heeswijk
Erp liet in Heeswijk zien dat de weg omhoog duidelijk is ingezet. Na het verlies van Heeswijk vorige week thuis tegen Prinses Irene mocht van de ploeg eerherstel verwacht worden. Dit pakte anders uit voor de thuisclub die van een zogenaamde 'koude kermis' thuiskwamen. Heeswijk begon sterk en nam de Erpse veste onder vuur. Er was veel strijd op het middenveld. In de 24e minuut mocht aanvoerder Camiel van Doorn van elf meter aanleggen na een overtreding van Erp-doelman Kevin van de Laar. Van Doorn schoot Heeswijk op voorsprong en van de Laar mocht met rood vertrekken. Dat zag er niet goed uit voor het bezoekende Erp waar de Heeswijkse supporters zich al rijk rekende. Die kwamen echter bedrogen uit. Nog voor rust kogelde Yoeri Vissers de bal snoeihard in het Heeswijkse doel: 1-1. Erger werd het voor Heeswijk nadat opnieuw Vissers de bal op het hoofd van Koen van Deurzen plaatste, wat 1-2 betekende. Heeswijk trok alle registers open na rust maar het was Erp dat in de 62e minuut via een kogelharde vrije trap van Vissers op 1-3 kwam. Dit was tevens de eindstand van een enerverend duel met een uitblinkende Vissers.

Gestaakt
EVVC tegen Berghem Sport werd gestaakt bij een 1-1 stand. In de 24e minuut van de eerste helft laste de scheidsrechter een afkoelingsperiode in na een rode kaart voor Stefan Gerrits van Berghem Sport die veel te hard inging op Ron van den Berg. Na het tumult over de rode kaart van Gerrits ging Younesse Ettahouri volledig door het lint en kreeg twee maal geel achtereen, dus rood. De scheidsrechter laste toen een afkoelingsperiode in. Na de hervatting in de 33e minuut was het EVVC dat via Van den Berg gelijk maakte. De Berghemse grensrechter vlagde echter. Na het consult met de arbiter van dienst liep die gelijk door naar de zijn kleedlokaal en staakte definitief. Berghem Sport ziet er hier niet goed uit. De club grossiert dit seizoen in rode en gele kaarten. Stemmen uit de club spreken ook dat het voor een grondige evaluatie de hoogste tijd is. Trainer Maikel Maas van Berghem baalde van het voorval. "Dit gaat aan je knagen. Ik ga er geen dingen van zeggen, maar dat ik hier van baal mag duidelijk zijn. Ik ga naar bed en heb hoofdpijn. We gaan dit zeker oplossen."

Prinses Irene met de hakken over de sloot bij IVO
Of je nou met 10-0 wint of 1-0, het zijn 'slechts' drie punten. Dat overkwam Prinses Irene, dat na een 0-0 eerste helft in de tweede helft toesloeg. Cees van Schadewijk was het die de oranje mannen op 0-1 bracht. De vierde winst achtereen voor de club uit Nistelrode die de top aardig beginnen te naderen.