4G: Hapse Boys in 'thriller' voorbij Volkel

Voetbal 77 keer gelezen
VOLKEL/MILSBEEK - Hapse Boys heeft voor een daverende verrassing gezorgd door op bezoek bij nummer twee Volkel een 4-5 overwinning te boeken. De gasten keken bij de rust nog tegen een 3-0 achterstand aan. Joost van der Groes scoorde in blessuretijd de winnende voor de Boys. Lijstaanvoerder Milsbeek leed uitgerekend tegen slotlicht MVC het eerste puntverlies van het seizoen.

[image=263306]

Als dag en nacht, zo groot was het verschil qua spel van Volkel en Hapse Boys voor en na rust. De thuisploeg had aanvankelijk weinig te duchten van de Boys. Loek van den Elzen trof tweemaal doel en toen Gijs Verkuijlen op aangeven van Stijn van Cuijk raak schoot net voor de thee, leek het pleit beslecht. Ook na rust was er nog weinig aan de hand voor Volkel, maar na het missen van mogelijkheden op de 4-0 zorgde Frank Kohlen voor de aansluitingstreffer.
Op dat moment stortte Volkel letterlijk in. De ploeg van trainer Paul Cuppen rook bloed en ging -met succes- op zoek naar meer. Thijs Kemperman zorgde voor de aansluitingstreffer en via Joost van der Groes werd het eerst 3-3 en vlak voor tijd 3-4. Invaller Rick van Hinthum leek Volkel in de slotminuut toch nog een puntje (4-4) te bezorgen, maar in de toegevoegde tijd maakte Van der Groes met zijn derde van de middag het feest compleet voor Hapse ploeg.

Meevaller Milsbeek ondanks puntverlies
De winst van Hapse Boys was een welkome meevaller voor SV Milsbeek. De koploper moet het de rest van het seizoen vanwege een knieblessure zonder topscorer Mendel Janssen doen. Dat gemis deed zich direct merken in het treffen met hekkensluiter MVC. De gastploeg uit De Mortel nam een 0-2 voorsprong, maar Milsbeek kwam toch nog langszij (2-2) en vergrootte daarmee het verschil met nummer twee Volkel naar vier punten. MVC deed 'en passant' de laatste plaats over aan Milheezer Boys.

SES haakt aan na zege in Milheeze
Behalve Hapse Boys liep ook SES in op de top twee. De Langenboomse ploeg kwam tegen Milheezer Boys nog wel na 25 minuten op achterstand na een goede counter die werd afgerond door Davy Heesakkers, maar SES kwam deze tegenslag nog voor rust te boven. Een corner van Robin Aalbers werd niet goed weggewerkt, waardoor de bal via een klassieke flipperkast-situatie bij Martijn van Lith kwam. Deze kon simpel de gelijkmaker aantekenen. De eerstvolgende SES-aanval kon meteen weer omgezet worden tot doelpunt. Een voorzet van wederom Robin Aalbers kon gemakkelijk teruggelegd worden door Martijn van Lith. Voor Gijs Meulepas was het een koud kunstje om de bal in een lege goal te leggen.
Na rust zorgde Van Lith voor de 1-3 eindstand. Milheezer Boys kreeg nog wel een kans via de 45-jarige(!) Arno Keunen, maar hij miste waardoor SES knap bovenin blijft meedoen.

[image=194818]

Juliana haalt uit in Handel
Juliana Mill lijkt definitief een streep getrokken te hebben onder de slechte seizoensstart. Dit keer werd Handel op indrukwekkende wijze opzij gezet. De Millenaren wonnen in Handel met 0-5. Door een hattrick van Rens van Lanen stond de ploeg van trainer Lucien Roeffen bij rust al op een marge van drie. Bij 0-3 miste Handel nog een penalty, waarna de gasten uitliepen naar 0-5.

Enerverende derby in Boxmeer
Elders eindigde een enerverende derby tussen Olympia'18 en Excellent in 3-3. Douwe Zwaan bezorgde de Boxmeerse thuisploeg in blessuretijd nog een punt. Eerder hadden de gasten uit Oploo nog een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. David Ririhena en Tom Verbeek scoorden voor Olympia'18, Nikky Cornelissen, Chris van Duijnhoven en Loid Schellekens (vanaf de stip) waren trefzeker voor de ploeg van coach Jos van Otterdijk.
Bavos won thuis van Vitesse'08 met 1-0.