Afbeelding

JVC Cuijk treft Chabab voor het laatst?

Voetbal 48 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk reist zondag af naar Amsterdam-West, dichtbij het centrum, om daar op Sportpark Riekerhaven tegen FC Chabab aan te treden. Wellicht is het voor de laatste keer dat JVC samen op een affiche met deze multiculturele naam van een voetbalclub staat want de Amsterdammers gaan misschien fuseren met DWS.

DWS is een roemruchte amateurclub uit Amsterdam. De blauw/zwarten waren zelfs een hele tijd de beste club van Amsterdam. Ze werden landskampioen en speelden in de Europa Cup 1, de voorloper van de huidige Champions League. Bekende spelers als Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Rob Rensenbrink en dé goalgetter van de jaren'60, Frans Geurtsen, begonnen er of speelden er ook later in het 1e team. Geurtsen was de persoonlijke held van volkszanger André Hazes.

Weerstand tegen fusie
DWS is inmiddels afgezakt naar de vierde klasse en er lopen al veel langer plannen om te gaan fuseren met het naburige FC Chabab dat in de Topklasse speelt maar qua historie uiteraard van een veel kleinere orde is. De fusie was eigenlijk al in kannen en kruiken, de naam zou DWS-Chabab worden, maar de leden van DWS voelden er niets voor. Er kwam heel veel weerstand. Een fusie leek van de baan maar nu lijkt er toch weer licht aan de horizon. Wellicht komt er toch een fusie door een club op te richten met een nieuwe naam. Een club die de trots van het Amsterdamse amateurvoetbal moet worden. Niet bekend is of AFC het daar mee eens is overigens.

[image=150499]

Zogenaamde kwaadheid Kraay junior viel reuze mee
JVC Cuijk speelde afgelopen zondag bij VVSB en bietste een puntje mee. Er verschenen berichten in plaatselijke media dat Hans Kraay junior in de rust 'vier van zijn spelers' had uitgescholden. Hij zou razend zijn geweest. Hans Kraay junior tegenover Kliksport: "Nee joh, dat viel echt reuze mee. We hebben overigens een uitstekende tweede helft gespeeld." Zondag moet er op papier gewonnen worden bij FC Chabab dat een stuk lager op de ranglijst staat. Minder dan drie punten zal aanvoelen als een teleurstelling.

Programma Topklasse:
- AFC - VVSB
- Be Quick 1887 - WKE
- Chabab - JVC Cuijk
- Leonidas - ADO '20
- UNA - HSC '21
- Lienden - EVV
- De Treffers - HBS
- Haaglandia - Juliana '31
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant