Afbeelding

Belangrijk duel JVC betreffende subtop

Voetbal 68 keer gelezen
CUIJK - Na een paar hectische weken zit JVC Cuijk even in een soort van overgangsperiode. Alle ogen zijn namelijk al gericht op de kraker in het kader van de 4e ronde van de KNVB Beker maar dat is pas op 18 december aanstaande. Het zou prettig zijn als in de tussentijd de positie in de subtop van de Topklasse ook kan worden verstevigd of zelfs verbeterd.

Vanavond speelt JVC Cuijk op eigen veld betreffende de districtsbeker tegen Schijndel. De bal rolt vanaf 20.00 uur officieel. Hoewel de districtsbeker niet direct zo aanspreekt wil men dit duel uiteraard ook winnend afsluiten. Aanstaande zondag gaat de reis naar Noordwijkerhout waar Voetbal Vereniging Sint Bavo (VVSB) wacht. Een blik op de ranglijst leert ons dat dit treffen enorm belangrijk kan zijn voor de positionering in de subtop. VVSB heeft namelijk twee punten minder dan de Cuijkenaren maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Indien JVC in Zuid Holland weet te winnen dan voegt men zich voorlopig structureel bij de top 4. Een knappe prestatie.

[image=228551]

Druk programma
JVC doet het goed dit jaar. Men beschikt niet eens over een zeer brede selectie maar toch doen de mannen van Piet de Kruif/Hans Kraay junior nog mee op drie fronten. De spelers hebben hard moeten trainen, veel moeten spelen, maar toch vallen de blessures reuze mee. Een teken dat de leiding soms ook gas terugneemt als het moet en goed kijkt naar het fysieke individu. Oktay Ozturk heeft momenteel wel wat last van een liesblessure en vormt een twijfelgeval voor de komende duels. Afgelopen zondag werd hij vervangen door Ryan Bouwmeester die ook weer topfit is. Vergeleken met het begin van de competitie is de selectie sterker geworden want Frenk Schaap heeft ondertussen laten zien een serieuze kandidaat te zijn voor een plek op het middenveld terwijl de tussendoor gehaalde Cayfano Latupeirissa is uitgegroeid tot één van de smaakmakers en Fathi Ben Ahmed uit het elftal heeft gespeeld. En dat zegt wat want Ben Ahmed was in de eerste wedstrijden zelf een lust voor het oog.

Andere invulling
Latupeirissa voegt echter iets extra's aan het spel van JVC toe. Hij is geen echte buitenspeler maar heeft de gave om vanaf de vleugel ook creatief te zijn, een spelbepalende rol te spelen. Het lijkt momenteel allemaal behoorlijk op zijn plaats te vallen op de Groenendijkse Kampen maar uit de laatste twee competitieduels werd wel maar één puntje gehaald. Bij HBS werd onnodig met 3-1 verloren al speelde mee dat er gespeeld moest worden op een soort van knollentuin en de eerste goal van de gastheren was eigenlijk nooit de doellijn gepasseerd. Gevolg is wel dat ondanks al het heersende optimisme, het positieve momentum waarin JVC zit, liever niet zondag ook weer in Noordwijkerhout mag worden verloren. VVSB verlengde deze week nog het contract met trainer Wilfred van Leeuwen. Van Leeuwen is naast hoofdtrainer van VVSB ook nog hoofd opleidingen bij ADO Den Haag. Ook in Noordwijkerhout gaat het dus goed. (Willy Rooyakkers)

Vanavond:
20.00 uur: JVC Cuijk - Schijndel (districtsbeker)

Zondag:
14.00 uur: VVSB - JVC Cuijk (competitie)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant