Afbeelding

Piet Klaasen lijsttrekker voor VVD

Politiek 142 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - De Rooise VVD kiest voor ervaring gecombineerd met vernieuwing. De 61-jarige Piet Klaasen is de lijstaanvoerder voor de lokale liberalen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

[image=263857]

Klaasen is nu nog commissielid, maar staat te popelen om als raadslid aan te treden. “Ik ben een gedreven liberaal met een sociaal hart” aldus Klaasen. “Met veel energie ga ik aan de slag als lijsttrekker.” Klaasen is in het dagelijks leven boomkweker en bekend als tonpraoter. Met deze laatste activiteit zal hij stoppen. “Je kunt niet zelf deel uitmaken van dat geen waar je zelf grappen over maakt in de ton. Politiek is een zeer serieuze bezigheid” concludeert Klaasen. Tevens benadrukt hij dat hij géén wethouderskandidaat is. De VVD is voor deze positie nog met diverse kandidaten in gesprek.
De nummers twee en drie van de lijst worden ingenomen door de inmiddels ervaren Wilma Wagenaars en Michiel van Seventer. “Er moet nog veel gebeuren in de zorg. We moeten af van betutteling en zorgen dat de juiste zorg tegen de juiste prijs wordt geleverd” aldus Wagenaars die in het dagelijks leven afdelingsmanager is van het Klinisch Laboratorium in het Elkerliek Ziekenhuis. Van Seventer, financial controller bij de gemeente Waalre, vindt dat zijn karwei nog niet is voltooid: “Juist in deze tijd is er continu aandacht nodig voor degelijk financieel beleid én er moet op onze belastingcenten worden gepast”.
De lijst kent ook nieuwe namen. De 26-jarige bestuurskundige Nick de Laat bezet de vierde plaats. De Laat is tevens actief als bestuurslid bij de Rooise Zaalvoetbalvereniging. Hij is verheugd met zijn plaats. “Politiek ken ik vanuit mijn studie. Nu kan ik deze kennis gebruiken in het belang voor Sint-Oedenrode” aldus De Laat. Verder staan er in de top 10 nog een aantal andere nieuwkomers. Maarten van Genugten (24), voorzitter buurtvereniging ’t Everse, staat op de vijfde plek. Ondernemer en Nijnselnaar Hans van der Heijden (40) staat op de zesde plaats. Ed Steenbakkers (54), oud president van Papgat, staat op de achtste plaats. Martien van Erp (64) staat op de negende plaats. Wethouder René Dekkers sluit de lijst op plaats twintig als lijstduwer. Naast huidig fractievoorzitter Freek Glorius zal ook Wil Maas niet terugkomen in de gemeenteraad. Maas staat bewust op een niet-verkiesbare plaats.
De VVD gaat voor tenminste vier raadszetels. Daarbij kiest zij voor een duidelijk lokaal liberaal profiel met een dorps karakter benadrukt voorzitter Harry Bekkers desgevraagd. “Ik ben trots op deze lijst. Een mooie combinatie met ervaring, nieuwe mensen en spreiding in het dorp. Een lijst die ons dorps karakter extra benadrukt” besluit Bekkers.

Kandidatenlijst VVD
1. Piet Klaasen; 2. Wilma Wagenaars; 3. Michiel van Seventer; 4. Nick de Laat; 5. Maarten van Genugten; 6. Hans van der Heijden; 7. Wilbert Aben; 8. Ed Steenbakkers; 9. Martien van Erp; 10. Jannie Brinkman-Bekkers; 11. Jeroen Dekker; 12. Linda Dekkers; 13. Bram van Roosmalen; 14. Marc van Erp; 15. Wil Maas; 16. Theo van de Zanden; 17. Jan Dekkers; 18. Herman van Kessel; 19. Margrietha Prins; 20. René Dekkers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant