Afbeelding

Sven Blummel tiener in Schijndelselectie

Voetbal 122 keer gelezen
SCHIJNDEL – Schijndel – Dongen was de enige wedstrijd die werd afgelast afgelopen weekend. Het veld in Schijndel was door de vallende regen niet bespeelbaar. Uitwijken naar kunstgras is nog niet verplicht, dus hadden trainer Frank Brands cs een vrij weekend. Voor zondag is de wedstrijd opnieuw vastgesteld, maar donderdag volgt eerst de bekerwedstrijd uit bij Topklasser JVC Cuijk. De talentvolle Sven Blummel maakt dit allemaal mee.

[image=263889]

Of het verstandig dat Schijndel niet is uitgeweken zal zondag blijken rond de klok van 16.30 uur. Het wordt hoe dan ook een druk weekend voor de Schijndelaren. Donderdag bekeren bij JVC Cuijk en zondag komt Dongen naar het Zuideinderpark. Een van de jongeren bij de groep van Brands is de zeventienjarige Sven Blummel. Kreeg zijn opleiding bij Schijndel, waar hij begon bij de kabouters. Echter op zesjarige leeftijd werd hij gescout door PSV en speelde van E1 tot D1en C2 in Eindhoven, maar stopte plots. Blummel: "De reden dat ik gestopt ben, is dat ik niet naar school wilde in Eindhoven. Ik wilde in Schijndel naar school. Daar ontstond wat wrijving over en heb toen besloten terug te gaan naar Schijndel. Omdat PSV niet wenste mee te werken aan de overschrijving heb ik een half jaar niet kunnen spelen. Nu speel ik in het eerste van Schijndel, daar mag je met mijn leeftijd best trots op zijn. Ik speel meestal op de flanken als aanvaller. Dat kan links en rechts zijn. Het liefst zou ik op tien spelen, maar wie weet is dat iets voor de toekomst."

Leuke trainer
Of die toekomst wel bij Schijndel ligt is nog maar de vraag. Scouts van RKC/Willem II en NEC zijn met regelmaat langs het veld waar Blummel speelt te vinden. "Als ze me graag willen hebben, dan denk ik dat ik het zeker zal doen. Mijn vader (John Blummel red. PK) adviseert me hierin. Hij is ook coach van het tweede team van Schijndel. Ik zie wel en heb het goed naar mijn zin in Schijndel. Frank Brands is een leuke trainer waar ik veel van opsteek. Zondag eerst maar weer eens winnen van Dongen en de beker naar JVC Cuijk, dat wordt een pittig weekend." Blummel, die een politieopleiding volgt in Den Bosch, maakte in het eerste team van Schijndel zijn debuut op zestienjarige leeftijd tegen Nuenen.

Inhaalprogramma Hoofdklasse-B:
-14.30 uur Schijndel – Dongen
-14.00 uur De Valk – Baronie (restant 6 minuten +extra tijd)
Beker donderdag 24 november
-20.00 uur JVC Cuijk - Schijndel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant