Afbeelding

'Easy scoring' Volharding treft Handel in beker

Voetbal 103 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Volharding speelt donderdagavond in het kader van het KNVB-districtsbekertoernooi thuis tegen vierdeklasser Handel. Het duel uit de derde ronde begint om 19.00 uur.

[image=256325]

Net als in de competitie scoort Volharding er lustig op los in de bekerduels. De teller staat na vier wedstrijden op 27 goals. Tijdens de poulewedstrijden werd er gewonnen tegen de reserves van SV Venray (1-5) en de vierdeklassers Oostrum (8-1) en Olympia’18 (5-0). In de tweede ronde moest een andere vierdeklasser SCMH uit Mariaheide er met liefst 9-1 aan geloven. De dadendrang blijft –jammer genoeg vooral in thuiswedstrijden- groot bij Volharding en Handel lijkt de borst derhalve nat te kunnen maken.

Clubrecords
Sinds de 10-1 overwinning in de competitie tegen HVV Helmond van vorige week is menigeen in Vierlingsbeek in de ban van clubrecords. Een bekerrecord zal er echter niet snel meer inzitten. 21-0 lijkt immers nooit of te nimmer meer binnen handbereik. Dat was de score die Volharding ruim veertien jaar geleden behaalde. Op 28 augustus 1999 werd de toenmalige zesdeklasser Geijsteren letterlijk verpulverd. Geijsteren trok zich direct na deze bekernederlaag terug uit de zesde klasse van de standaardteams en ging nog even verder in een reserveklasse. De club is inmiddels ter ziele. Saillant detail: net als afgelopen zondag tegen HVV Helmond zat trainer Henk Evers destijds op de bank als hoofdverantwoordelijke. Evers verdient alle credits en zal vast en zeker een mooie vermelding krijgen in het jubileumboek dat momenteel wordt vervaardigd door de journalist Ron Koenen en historicus Wim Moorman. Zowel Koenen als Moorman waren overigens als spelers van de partij tijdens de historische overwinning tegen Geijsteren.

Cupfighter
Volharding toonde zich in het verleden een behoorlijke cupfighter. In 1994 won men de beker door in de finale Heerlen Sport met 1-0 te verslaan door een doelpunt van Peter van Rhee. Zeven jaar later behaalden de roodwitten eveneens de finale. Panningen was toen na strafschoppen te sterk. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Denny van Veghel zette Volharding al na drie minuten op voorsprong, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor de bekerwinst.

Bekerfinale in Vierlingsbeek
Het zou mooi zijn als Volharding zich dit seizoen weer als een typische bekerploeg kan manifesteren. Vorige week werd namelijk bekend dat de Vierlingsbeekse vereniging dit seizoen de bekerfinale zal organiseren. De KNVB heeft deze wedstrijd aan Volharding toegewezen vanwege het 100-jarig jubileum. Realistisch gezien lijkt het echter een utopie. Handel moet voor Volharding te doen zijn, maar bij winst wacht dan in de volgende (tussen)ronde op 22 december waarschijnlijk een uitwedstrijd bij eersteklasser Sparta’25 uit Beek en Donk (ooit de eerste landskampioen bij de amateurs in 1972, red.).
Daarnaast zijn de verschillen in niveau de laatste jaren steeds groter geworden, zeker met de komst van de topklasse en ook topklassers doen helaas mee aan het bekertoernooi. Toch is niets onmogelijk zo bewees vierdeklasser Volkel in de afgelopen bekerjaargang. Volkel haalde de finale tegen hoofdklasser Deurne en verloor daarin slechts met 2-1. Op weg naar die eindstrijd versloeg Volkel in de achtste finales onder andere Volharding na strafschoppen. 'Beek is sowieso gewaarschuwd, want twee jaar geleden werd de tweedeklasser nog uit het bekertoernooi gewipt door de toenmalige vijfdeklasser VCA.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant