Afbeelding

6D: Sambeek vol vertrouwen tegen Toxandria

Voetbal 45 keer gelezen
SAMBEEK - In de zesde klasse D staat zondagmiddag een heuse topper op het programma. Het als tweede geklasseerde Sambeek speelt dan op eigen veld tegen de nog ongeslagen koploper Toxandria. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten. VIOS'38 (derde) reist af naar Velp voor een ontmoeting met SCV'58; in Reek is het subtopduel tussen Achilles (6e) en Astrantia (4e).

[image=263154]

Het is even na half vier als op de redactie van Kliksport de telefoon gaat: Arno Willems. De succescoach van Sambeek moet zich excuseren. "Normaal had ik dolgraag meegewerkt aan een voorbeschouwing, maar ik lig doodziek op bed", kucht Willems, die in het Maasdorp bezig is aan zijn derde seizoen langs de lijn. Het is dus nog twijfelachtig of Willems komende zondag in Sambeek te vinden is.

Opvallende prestaties Sambeek
De goede prestaties van Sambeek mogen hoe dan ook opvallend genoemd worden. De voorbije 20 jaar speelden de blauwhemden in de zesde klasse, met uitsluitend een succesjes in het seizoen 2008-2009, toen de tweede periodetitel werd gewonnen. Sambeek lijkt dan dus ook bezig met een historisch seizoen. De tweede plaats dankt het aan vijf opeenvolgende overwinningen. Eerder al, tegen Menos, werden zelfs dubbele cijfers (10-2) gehaald.
Gezien het thuisvoordeel en de huidige vorm is het de vraag wie als favoriet het treffen op sportpark Den Urling ingaat. Toxandria beschikt over meerdere spelers die gemakkelijk het vijandelijke doel vinden, Sambeek heeft na VIOS'38 echter de minst gepasseerde defensie.

Kunnen SCV'58 en Sint Hubert nog winnen?
Het is zaterdagavond prinsenbal in Beugen. Laten de spelers van VIOS'38 het feest voor wat het is of waagt een enkeling zich toch aan de polonaise. Drankgelal of niet, de Beugenaren moeten op bezoek bij SCV'58, dat sterk begon maar alweer zes wedstrijden op rij niet wist te winnen. Afgelopen zondag werd met 6-3 verloren bij Toxandria.
Een andere ploeg die alweer eventjes niet meer gewonnen heeft, is Sint Hubert. Na vijf opeenvolgende nederlagen speelt de formatie van de duotrainers Leo Thorn en Danny Claassen, die ook het zaterdagelftal van De Treffers coacht, op het eigen sportpark tegen nummer voorlaatst Irene.

[image=209992]

Subtopper in Reek
Astrantia kan in de strijd om de vierde plek goede zaken doen door drie punten te pakken bij Achilles. De Noord-Limburgers reizen naar Reek af in de wetenschap dat het gat met de nummer 6 bij winst oploopt naar zeven punten.
Dankzij vier zeges achter elkaar heeft SBV uit Haren zich op de vijfde plek genesteld. De ambities kunnen kracht worden bijgezet in 't Oventje, waar middenmoter VCO wacht. Menos gaat thuis tegen OVC'63 op zoek naar de eerste overwinning in anderhalf jaar. Elders speelt De Willy's tegen Boerdonk.

Programma zesde klasse D:
SCV'58 - VIOS'38
Menos - OVC'63
VCO - SBV
SC Sint-Hubert - Irene
Achilles Reek - Astrantia
Sambeek - Toxandria
De Willy's - Boerdonk

Stand zesde klasse D:
1. Toxandria 9-25
2. Sambeek 9-22
3. VIOS'38 8-21
4. Astrantia 9-16
5. Achilles Reek 8-12
6. De Willy's 8-12
7. SBV 8-12
8. Sint Hubert 9-12
9. Boerdonk 9-12
10. OVC '63 8-10
11. SCV '58 9-7
12. VCO 8-6
13. Irene 8-6
14. Menos 8-0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant