Afbeelding

Nick de Graaf: 'Onderling veel acceptatie'

Voetbal 75 keer gelezen
CUIJK - Ondanks dat Nick de Graaf in Wierden woont voetbalt hij met veel plezier bij JVC Cuijk. De afstand van 130 kilometer enkel overbrugt hij tegenwoordig lachend want JVC zit in de lift. Nick de Graaf: "Na een wedstrijd of vier is alles op zijn plek komen vallen".

Linkspoot Nick de Graaf (26) voetbalde altijd in het oosten van het land. Totdat Hans Kraay junior zijn trainer werd bij SVZW. De Graaf: "Ja, en daarna vroeg hij mij of ik meeging naar JVC Cuijk. Weet je, na al die jaren zaterdagvoetbal in het oosten ken je de meeste hoofden wel waardoor het me leuk leek iets anders te proberen." Vorig jaar ging het nog wat op en af met hem en zijn nieuwe club. "Ook vorig seizoen hadden we een goede selectie met veel kwaliteit maar de groep was ouder. Dan krijg je automatisch dan meerdere mensen een mening hebben. Binnen deze selectie is het acceptatievermogen heel erg groot. Iedereen werkt keihard voor elkaar. Natuurlijk zijn er wel een paar jongens bij die min of meer de leiding geven in het veld als dat nodig is." Wie zijn dat dan? "Ik zelf denk ik maar ook Dennis Schouten en Jorrit Ritzen."

[image=262269]

Even op de bank
Toch begon het seizoen niet zo goed voor JVC, en ook niet voor Nick de Graaf persoonlijk. "We hadden wel een goede voorbereiding gedraaid maar dat was veelal tegen zwakkere tegenstanders. Alleen het duel met FC Oss was op niveau. Als het dan om de knikkers gaat kan het allemaal zomaar anders zijn. Ik belandde zelfs op de bank omdat de trainer koos voor Mehmet Dingil samen met Jorrit Ritzen. Later kwam hij daar op terug en speelde ik met Jorrit. Toen hij geblesseerd raakte kwam Mehmet naast me te staan. Het was een rare gewaarwording voor me want ik had nog nooit van mijn leven op de bank gezeten." Vorig seizoen speelde Nick de Graaf nog weleens op het middenveld maar momenteel is hij alleen in beeld achterin. "Ach heel mijn leven speel ik al in het midden of achter. Vroeger was ik zelfs aanvaller. Ik ben meer de voetballende verdediger, dat is mijn stijl. Soms moet ik een man dekken maar meestal laten we dat aan anderen over. Ik moet zo snel mogelijk aan de bal komen in de opbouw."

HBS en toch al even MVV
Zondag gaat de reis voor Nick de Graaf eerst vanuit Tukkerland naar Cuijk om vervolgens door te rijden naar Den Haag alwaar tegenstander HBS wacht. "We weten nu wat we kunnen maar HBS heeft ook een goede ploeg. We moeten altijd proberen te winnen dus dat is nu niet anders." En de bekerloting? "Ik vind het een toploting! Je zit bij de laatste 16 en dan kun je wel hopen op Ajax of Feyenoord maar dan lig je er vrijwel zeker uit. Tegen MVV hebben we nog best wel kans. Super hoor. Van wie ik zelf fan ben? Ik ben honderd procent Ajacied." Kraay junior en De Kruif hebben overigens luxeproblemen want Ryan Bouwmeester is ook weer wedstrijdfit. De middenvelder traint alles mee na zijn knieblessure en maakte al minuten in het 2e. Kevin van Veen trainde ook weer mee en lijkt ook zondag te kunnen halen. Nick de Graaf: "Op dit niveau moeten er luxeproblemen zijn. Dat is alleen maar goed."(Willy Rooyakkers)

Programma Topklasse:
-ADO '20 - Be Quick 1887
-Chabab - UNA
-EVV - VVSB
-HBS - JVC Cuijk
-HSC '21 - Treffers De
-Juliana '31 - Lienden FC
-Leonidas - Haaglandia
-WKE - AFC

Stand Topklasse:
1 Treffers 10 -24
2 AFC 10 -24
3 Leonidas 10 -21
4 JVC Cuijk 10 -19
5 EVV 10 -17
6 VVSB 10 -17
7 HBS 10 -16
8 HSC '21 10 -13
9 UNA 10 -12
10 ADO '20 9 -11
11 Lienden 9 -11
12 Be Quick 1887 10 -9
13 Chabab 10 -9
14 Juliana '31 10 -8
15 Haaglandia 10 -7
16 WKE 10 -5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant