Afbeelding

Begroting Boxmeer unaniem aangenomen

Politiek 43 keer gelezen
BOXMEER - De Boxmeerse gemeenteraad heeft gisteravond unaniem ingestemd met de begroting voor 2014. Verder werd besloten onderzoek te doen naar de realisatie van huurwoningen en één multifunctioneel gebouw in Vierlingsbeek.

[image=262248]

De haalbaarheidsstudie naar één gemeenschaps- accommodatie in Vierlingsbeek - een voorstel van VDB/LO, CDA en PK - werd raadsbreed aangenomen. De raad ging ook unaniem akkoord met een motie van LOF, CDA en VDB/LO om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van de gemeente om huurwoningen te bouwen.

Hansa
Vijf van de zes oppositiepartijen eisten van het college dat zij ‘voor maart 2014 met helderheid komt’ over de bouw van Hansa op Sterckwijck. “Een onverstandige motie”, vond wethouder Hendriks (LOF). “Het is niet alsof de bedrijven in de rij staan om zich daar te vestigen. Waarom zouden we het risico willen lopen dat Hansa zich vanwege zo’n deadline terugtrekt?”
Ook moties voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding, een overgangsregeling voor het peuterspeelzaalwerk, subsidie voor de bibliotheken in Overloon en Vierlingsbeek, een jaarlijkse vrijwilligersdag, cameratoezicht op Boxmeerse pleinen en openstelling van het gemeentehuis op koopavonden haalden het niet.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant