Afbeelding

Pierre Reijnen beoogd CDA-lijsttrekker

Politiek 153 keer gelezen
SINT ANTHONIS – Het CDA in de gemeente Sint Anthonis schuift Pierre Reijnen naar voren als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De 63-jarige inwoner van Oploo is ook kandidaat wethouder "want het is onze ambitie om in het college te komen”.

Reijnen is geen onbekende in de gemeentepolitiek, want eerder was hij namens zijn partij van 1998 tot 2010 raadslid, waarvan vijf jaar als fractieleider. Jos Raaijmakers, voorzitter van de CDA-afdeling, noemde Reijnen “een geboren leider”. Diens voordracht wordt ingegeven door zijn dossierkennis, begeestering, beschikbare tijd en breed netwerk.

[image=262179]

Terugkeer
Het is een verrassende comeback voor de buitenwacht. Reijnen, vier jaar geleden min of meer verplicht gestopt na drie raadsperiodes, stelde dat het al die tijd is blijven ‘kriebelen’. “Echt afstand nemen lukte niet. Ik heb er zin in, laat de verkiezingen maar komen.” Zelf noemde hij Welzijn, Wonen en Werken als speerpunten. Wat wonen betreft moet er iets worden gedaan aan de grondprijs. Over de hoogte van de verlaging wilde de CDA-kandidaat zich niet uitspreken. Ook moeten partijen worden gehouden aan afspraken, zoals de invulling van Pantein voor de leegstaande bibliotheek. Reijen is voor verdere gemeentelijke samenwerking, maar geen voorstander van een fusie met Boxmeer. “Ik zie niet ik wat dat voor meerwaarde heeft.”

Zes zetels
Het CDA mikt met Reijnen op zes zetels in de nieuwe gemeenteraad. Erkend werd dat de partij een onrustige periode met veel al dan niet gedwongen wisselingen achter de rug heeft. “Voor de komende periode hebben we een goede ploeg met veel kwaliteiten. Mensen die er met volle energie tegenaan gaan. We gaan vier goede jaren tegemoet”, sprak een optimistische Reijnen.
Eind deze maand stelt de CDA-afdeling het verkiezingsprogramma vast, evenals de definitieve kandidatenlijst. Zeker is wel dat na Reijnen de huidige fractievoorzitter Wilbert Egelmeers op eigen verzoek de beoogde nummer 2 is.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant