Afbeelding

Winterkamperen op de Barendonk

Opmerkelijk 130 keer gelezen
BEERS - Op zaterdag 9 november wordt het winterseizoen op de natuurkampeerterreinen geopend. Ook op natuurkampeerterrein Landgoed De Barendonk in Beers. Kampeerders worden warm onthaald bij een kampvuur met een glas glühwein of chocolademelk. Wie in het blauw gekleed komt, mag voor een zacht prijsje blijven slapen.

In herfst en winter is kamperen niet het eerste waar de meesten van u aan zullen denken. Na de zomer gaat de tent naar zolder en de caravan in de stalling. En dat terwijl die periode zich juist zo goed leent voor een kampeervakantie. Met een geschikte uitrusting, is de kou zo bedwongen en geniet men dubbel en dwars van de rust en de natuur. Dankzij die rust en de stilte op een natuurkampeerterrein, is de kans groot dat er zo maar een konijn over het tentenveldje huppelt; een ree voor uw tent langs schiet of een das door het schemer scharrelt. Bovendien kunt u eindeloos wandelen en fietsen in de aangrenzende natuurgebieden.

[image=262093]

Behalve Landgoed De Barendonk zijn nog twintig natuurkampeerterreinen, waaronder vijf terreinen van Staatsbosbeheer, het hele jaar geopend. De beheerders van deze terreinen nodigen kampeerders uit samen met hen het winterseizoen in te luiden. Op zaterdag 9 november kunt u vanaf 16.00 uur aanschuiven bij een knapperend kampvuur. Komt u in het blauw gekleed, dan kunt u voor een speciaal tarief blijven overnachten (€ 5,00 per volwassene, kinderen gratis). Op de terreinen van Staatsbosbeheer geldt een ander gereduceerd tarief. Reserveren voor dit weekend is verplicht. Eerder komen of langer blijven is uiteraard mogelijk.
De Natuurkampeerkaart is het garantiebewijs voor kwaliteit van de natuurkampeerterreinen. De kaart geeft u (samen met uw gezin of een met uw kamperend gezelschap tot 4 personen) toegang tot de 136 natuurkampeerterreinen in Nederland.
Tot 31 december 2013 geldt de najaarsactie: bij aanschaf van de Natuurkampeerkaart 2013 (en Het Groene Boekje 2013) ontvangt u die van 2014 gratis in huis.
Wie in is voor een weekendje winterkamperen op de natuurcamping Landgoed De Barendonk, kan zich nu al aanmelden voor het Kamperen-tot-je-blauw-ziet-weekend op 9 november via 06 22447254 of 0485 316436. Alvast een kijkje nemen kan via www.barendonk.nl. Of kijk voor een overzicht van de geopende natuurkampeerterreinen op www.natuurkampeerterreinen.nl/winterkamperen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant