Afbeelding

Petitie voor behoud De Tweesprong

Politiek 87 keer gelezen
LANGENBOOM - Scouting, jeugdgroepen en oppositiepartijen in de Millse gemeenteraad maken zich zorgen over de toekomst van De Tweesprong in Langenboom. “De plannen van de gemeente hebben voor reuring in het dorp gezorgd”, aldus fractievoorzitter Frans van der Heijden van de Dorpslijst Langenboom.

[image=261945]

Wat deze plannen precies inhouden, laat het Millse college nog in het midden. “Aanstaande dinsdag vergaderen wij als college van burgemeester en wethouders over De Tweesprong. In deze vergadering worden verschillende plannen met de betrekking tot De Tweesprong besproken. Deze verschillende plannen zijn allemaal goed onderzocht en de mogelijkheden (voors en tegens van elk plan) in beeld gebracht. Het resultaat van deze vergadering is dat wij een beslissing gaan nemen over welk plan wij als college gaan voorleggen aan de leden van de gemeenteraad, want uiteindelijk gaan zij daarover een besluit nemen. Dat gaat de gemeenteraad dan doen op 12 december 2013. Op deze dag wordt dus definitief bekend wat de toekomst van De Tweesprong is. Aangezien de collegevergadering pas aanstaande dinsdag plaatsvindt, kunnen we op dit moment het besluit nog niet communiceren. Natuurlijk komen we daarmee wel heel snel naar buiten omdat we begrijpen dat iedereen daar erg benieuwd naar is. Op dinsdagavond zal wethouder Van Schipstal eerst de direct betrokkenen persoonlijk informeren. Vrij snel daarna zal op de website van gemeente te lezen zijn welk plan zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad.”, aldus B en W in een verklaring naar aanleiding van vragen van De Maas Driehoek.

Petitie
Van der Heijden durft alvast op de raadsvergadering vooruit te lopen. “Het gaat om verkoop van De Tweesprong om daar woningbouw te realiseren”, benadrukt Van der Heijden, die aangeeft dat de leden van zijn partij (‘en die van VKP’) de petitie voor behoud van de Langenboomse accommodatie hebben ondertekend. “De scouting gaat met een petitie langs de deuren en er is ook een online petitie. Het belangrijkste is dat De Tweesprong behouden blijft voor Langenboom. De eerder aangedragen alternatieven, zoals een nieuw scoutingsgebouw bij De Kuilen, zijn onverantwoord, omdat de jeugd dan door het donker moet fietsen en er ook nog eens water in de buurt is. En herverplaatsing gaat de gemeenschap ook nog eens 350.000 euro kosten.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant