5H: Ravenstein slaat dubbelslag

Voetbal 100 keer gelezen
OEFFELT - Ravenstein beleefde een mooie zondagmiddag. De ploeg stelde door de 1-3 overwinning op De Zwaluw in Oeffelt de periodetitel veilig en sloeg tegelijkertijd ook een gat met de naaste achtervolgers.

[image=261916]

Het was een wedstrijd die je zo vaak ziet wanneer er voor een ploeg iets op het spel staat, een wedstrijd onder hoogspanning. Dat gold in dit geval voor Ravenstein. In de openingsfase was het dan ook De Zwaluw dat het betere van het spel had. Maar Ravenstein toonde aan niet voor niets de trotse koploper te zijn en scoorde op de juiste momenten. Net op het moment dat de ploeg van Peter van Orsouw onder de druk uit begon te komen, scoorde het ook meteen. Chiel van Uden tekende voor de openingstreffer door de bal over de doelman van De Zwaluw te schieten en in het doel. Dat was ook de ruststand en hoewel Ravenstein na rust niet beter ging spelen, scoorde het een kwartier na de hervatting de 0-2. Daar had het wel de hulp van de doelman van De Zwaluw voor nodig. Een lage voorzet van Thomas Coljee kwam via de grabbelende handen van de keeper terecht voor de voeten van Jens Homan die de voorsprong verdubbelde. Ravenstein was echter nog lang niet in veilige haven, want tien minuten later was een knappe diagonale kopbal van De Zwaluw goed voor de 1-2. Maar niet lang daarna gooide Ravenstein de wedstrijd in het slot. Lucas Brouwer stuurde Coljee weg die de trekker overhaalde en de bal laag in de hoek schoot. Feest bij Ravenstein dat het volgende week op gaat nemen tegen OKSV. De nummer twee, Estria, verloor met 2-0 van HBV en staat zodoende zes punten achter op Ravenstein. Nummer drie, Vianen Vooruit, won met 2-1 van Gassel en staat zeven punten achter (een wedstrijd minder gespeeld, red.).

OKSV
OKSV is dus volgende week de tegenstander van Ravenstein en de ploeg uit Overlangel zal met vertrouwen afreizen naar de koploper. OKSV boekte namelijk alweer de derde overwinning op rij. GVV'57 was het slachtoffer van de Overlangelse dadendrang en verloor met 2-0. Rick Reijs zorgde voor de 1-0 en Marc van de Akker verdubbelde de voorsprong.

Ulysses
Op 22 september won Ulysses met 3-7 van GVV'57. Sindsdien pakte de ploeg geen punt meer. Daar kwam zondag ook geen verandering in. Op bezoek bij Heijen verloor het met 4-2. Na bijna tien minuten kwamen de Megenaren op voorsprong door een eigen doelpunt van Pieter van Boekel. Maar Ulysses sloeg direct terug. Willem Brouwer ging aan de haal met de bal en na een fraaie rush aan de rechterkant leverde hij de bal af bij Paul van Lith die zo'n klusje wel is toevertrouwd: 1-1. Heijen herpakte zich en scoorde met een mooie knal van Niels Waarbeek de 2-1. Vlak daarna werd het 3-1 toen Thijs Kusters onoplettendheid in de Megense defensie afstrafte. Voor rust verkleinde Ulysses nog de achterstand. Wederom was het Brouwer met een rush, nu aan de linkerzijde van het veld, en wederom was het Van Lith die binnen mocht schieten. In de tweede helft waren en kansen over en weer, maar was het Heijen dat scoorde. Kusters tekende voor de 4-2.

Maaskantse Boys
Een ontmoeting tegen het nog puntloze SIOL leek voor Maaskantse Boys de uitgelezen mogelijkheid om de vorm weer terug te vinden, want na een bemoedigende start van de competitie werd er na 22 september alleen nog maar verloren. Na rust was het Jochem Donkers die de 1-0 maakte nadat uit een corner aanvoerder Theon de Veer de bal doorkopte voor de ploeg uit Maren-Kessel. Dat leek ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd scoorde SIOL toch de gelijkmaker en pakte het zo het eerste punt. "De klad zit er een beetje in", aldus De Veer. "We hebben blessures en een smalle selectie, dat is ons niet ten goede gekomen. Daarnaast hebben we simpelweg even de vorm niet. We moeten zo snel mogelijk het tij keren."